Primijenite ovih 5 tajnih savjeta za idealno i prirodno oblikovanu bradu

Mnogi misle da je puštanje brade u suštini samo izbjegavanje brijanja i nerijetko postoji mišljenje da jednom kad pustiš bradu nemaš više posla s brijanjem, kraćenjem, uređivanjem i slično. Naravno da ima. Trimanja, češljanja, oblikovanja, pranja, hidratiziranja i tako dalje. Manje više dnevna je to rutina koja nakon malo vremena bude dio našeg životnog stila.

No, uvijek možete malo i eksperimentirati s bradom, malo kratiti na nekim mjestima, pustiti na drugim, gledajte u biti na svoju bradu kao na slikarsko platno, i ako se ne zanesete i požalite, rezultati rasta brade i uloženog vašeg truda će vas uvijek zadovoljavati.

U nastavku nekoliko ideja, trikova možda, ali tajni svakako, kako da vaša brada punog oblika bude još prirodnija, a opet s druge strane da ostavlja dojam da je doista uređivana i da gazda brije brigu o njoj.

Ne kratite brkove, pustite ih neka rastu

Ponajviše ako želite postići stil, odnosno izgled pune brade i pripadajućih joj brkova. Brkove umjesto trimanja, kraćenja ili bilo kakvog oblikovanja rezanjem pokušajte usmjeravati od sredine prema van, prema bočnim stranama lica. Ovo je također potrebno kako ne bi ulazili usta i smetali vam pri jelu i pilu.

Svaki jutro stavite malo voska i oblikujte ih vrhovima postrance. Nakon nekog vremena brkovi će poprimiti taj prirodni oblik i rasti u tim smjerovima. Brk će izgledati prirodnije i idealno će se uklopiti s bradom.

Ne zaboravite uređivati i brijati vrat

Pronađite famoznu prirodnu liniju koja odvaja vrat od glave i držite liniju donjeg dijela bradu na toj liniji. Ispod te linije počinje vrat i svakako preporučujemo brijanje vrata. Ponajviše ako ste malo dlakavije prirode nikako ne dozvolite da vam se brada spoji s ljubavnim tepihom i ne čekajte sljedeći sastanak kod brice, to možete raditi i sami na tjednoj bazi, a ovisno kako vam brzo raste.

Imajte na umu da se ta zakrivljena linije brade spaja s početkom, odnosno donjom granicom ušiju te ide negdje odmah iznad Adamove jabučice. Ona je vrlo vjerojatno već i prirodno definirana samo je trebate održavati.

Redovito i često koristite ulja za bradu, ponekad slobodno i malo pretjerate

Znamo da ih koristite redovito, ali pokušajte malo pretjerati. Ujutro i navečer. Nikad nije previše jer u ovom specifičnom slučaju vrijedi pravilo da od viška glava ne boli.

Neka vam linija obraza i brade bude prirodno oblikovana

To je ona gornja linija gdje vam nestaju obrazi, a počinje brada. Za razliku od donje linije na vratu, probajte ovu gornju ne uređivati. Iako znamo gdje je i lako je uočavamo pokušajte neko dulje vremensko razdoblje ne brijati tu gornju granicu brade. Ta brada, iznad imaginarne linije, znatno je rjeđa i kraća te rasto jako dugo, a s vremenom će stvoriti mali gradijent, uvod, postepeni prijelaz na bradu.

Dakle neće biti onog pomalo naglog prelaska s lica na bradu, već će taj prelazak biti fino graduirani, a brada će izgledati puno prirodnije, a neće odjednom samo iskočiti iz lica.

Skinite par kilograma, budite fizički zdravi i u formi

Naravno ako imate taj višak kila. Iako nema one direktne veze s bradom, skidanje kilograma doista ima utjecaja na izgled vaše brade.

Ne samo da će ona biti mrvicu zdravija, jer ste i vi također sitnicu zdraviji jer ste eto u idealnoj formi, već će se i brada pravilnije oblikovati vašem obliku lica.

Naime, brada raste na koži i njezin oblik i smjer rasta direktno ovise o promjenama položaja i smjera površine kože. Ispod kože se nalaze masne naslage koji utječu na naš izgled. Gubitkom viška tih masnih naslaga naše će lice biti uže i malo tanje, bit ćemo mršaviji, pa će stoga i brada ići, odnosno rasti prema svojoj idealnoj formi, odnosno obliku.