Četiri načina kako optimizirati vašu bradu

Postoji nešto što možemo nazvati optimizacija brade. Možda na prvi pogled izgleda nezgodno i nezgrapno sročeni pojam, ali u suštini u današnje tehničko i digitalno doba najpraktičnije je sljedećih nekoliko koraka opisati baša kao optimizacija brada.

Pa eto kako možemo najbolje optimizirati bradu.

Pronalaženje najboljeg vremena/intervala rasta za kraćenje/trimanje brade

Ovo je u potpunosti individualna stvar jer ovisi o brzini rasta brade, o njezinom izgledu, načinu na koji je njegujete itd. Uglavnom, trimanje brade je nešto što bi bez obzira na to što želimo pustiti punu i dugačku bradu trebalo raditi svakih nekoliko mjeseci. Trimanje ne znači i drastični kraćenje brade.

Naime, trimanjem imamo dobru kontrolu nad ispucalim vrhovima ili onim famoznim čvorićima koji se javljaju pri rastu brade, odnosno kada se dlake brade zapetljaju. Trimanjem odnosno kraćenjem brade isto tako joj dajemo njezinu oštrinu, postojanost i gustoću, odnosno dajemo joj prijeko potreban prostor za daljnji zdravi i pravila rast i razvoj.

Trimanje brade naravno ne mora nužno značiti posjet vašem omiljenom brici, već sve to lagano svakih par mjeseci možemo odraditi i u vlastitoj kupaonici s nekim kvalitetnijim trimerom za bradu.

Podsjetimo, kod puštanja duge i pune brade trimanje se odnosi samo na rezanje ispucalih i zalutalih vrhova brade. Ništa više i ništa manje. Radi se u kombinaciji s češljanjem kako bi se izvukle i odstranile sve neželjene i otpale dlake.

Redovito pranje brade

Kad je u pitanje pranje brade svaki će bradonja za svoju bradu odabrati najbolje i najkvalitetnije proizvode. U velikoj većini slučajeva, ako ne i uvijek, izbjegavajte bilo kakve kozmetičke proizvode koji nisu 100% organskog i prirodnog porijekla i dizajna. Isto tako odaberite proizvode koji su posebno dizajnirani i namijenjeni vašem tipu brade. A do tih ćete proizvoda doći vlastitim istraživanjima i isprobavanjima koji od njih najbolje leži vašem tipu brade i kože.

Bitno je da su ti proizvodi idealni za vašu bradu jer će u protivnom samo pospješiti daljnja oštećenja brade kao i onemogućavati kvalitetan rast brade.

Ulje za bradu vaš je prijatelj

Kao što ste i primijeti u skoro svakom članku o njezi brade spominjemo ulje za bradu i važnost korištenja istog.

Tako ćemo i ovdje. Ulje za bradu je toliko važno u njezi brade da jednostavno ne smijete puštati bradu bez redivitih njegovanja uljem. Razloga tome je mnogo, no kvalitetno i savršeno balansirano ulje za bradu zaštiti će svaku folikulu zaštitnim slojem, koji ne samo da miriše, već će štititi bradu od svakodnevnih elemenata kojima je izložena. Primjerice UV zračenje, velika vlaga u zraku, suhi zrak, kiša, prljavština, sve su to elementi koji bez nanesenog ulja prilično direktno štete vašoj bradi.

Naučite bradu pravilnom rastu

Da, doista je moguće naučiti bradu da raste upravo onako kako vi želite. Proces je prilično jednostavan, ali iziskuje vremena i strpljenja. Naime, sve kreće nanošenjem balzama za bradu. Balzam je gušći i stabilniji od ulja jer sadrži između ostalog i prirodni pčelinji vosak koji kad sjedne u vašu bradu ima tendenciju zadržavanja oblika. Kad vidite da je balzam počeo sjedati, odnosno kako mi bradonje to kažemo primati, lagano češljem raščešljavajte bradu u oblik koji želite. Možete kasnije nanijeti i malo ulja, s naglaskom na malo jer u bradi već ima voska.

Nakon nekoliko dana korištenja balzama i češljanja brade ona će jednostavno poprimiti taj uzorak i s vremenom će rasti i razvijati se u smjeru kojem želite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.