PRAVI GENTLEMAN 10 vještina koje dama očekuje da njezin gospodin zna

U današnje vrijeme sve većeg utjecaja feminizma na društvo, a koji polako istiskuje džentlmenstvo iz tog istog društva, svakako je bitno da pravi gospodin, odnosno muškarac koji drži do sebe posjeduje neke osnove vještine koje mu mogu zatrebati u svakodnevnom životu.

Sagledamo li cijeli tijek evolucije muškarac je taj kojeg je sama priroda, evolucija učinila snažnijim i izdržljivijim od nježnijeg ženskog bića. I molim vas bez poštapalica o ravnopravnosti spolova, jer ako je itko upoznat s tom problematikom i poštuje suprotan spol onda je to džentlmen, koji ne živi do riječi, već od dijela.

Roštiljanje

Dakle, gospodo mislim da je priprema roštilja ili moderno zvanog BBQ nešto što trebate znati i bilo kom trenutku, bilo kom mjestu u bilo kakvoj situaciji. Najjači pak gentleman ispadate kad ste u gostima i kad uvidite da se domaćin baš ne snalazi. Stvar stoga uzimate u svoje ruke.

Upravljanje vozilom s ručnim mjenjačem

Iako još uvijek ima najviše vozila s ručnim mjenjačom, polagano je krenuo i kod nas trend automatskih mjenjača na koje se vrlo lako priviknuti, no vožnja ručnog mjenjača nešto je što treba biti uvijek u vama.

Promjena gume na vozilu

Ovo ne samo da dama očekuje od vas, ovo je jedan od uvjeta da uopće imate dopuštenje sjesti u vozilo. Gospodo, sav alat imate i sve što je potrebno je mrvicu logike, nešto snage i dvadesetak minuta vremena. Stvarno nema opravdanja ako niste sposobni zamijeniti kotač na vozilu, bez obzira bili vi vozač ili ne.

Upravljanje ručnom bušilicom

Zamislite da dolazite vašoj dami u posjetu, veza je na samom početku, ali strastvena i obećavajuća, a vi niste u stanju objesiti ogledalo ili neku sliku na zid jer nikad niste upravljali ručnom bušilicom.

Popravak kućanskih aparata, pomagala

Ok, popravak je malo teži, ali u najmanju ruku dijagnoza. Ne radi perilica rublja, što vam je činiti? Napraviti osnovnu dijagnozu, postoje uputstva za korištenje koji se nemojte sramiti koristiti.

Sastavljanje namještaja iz Ikee i sličnih

Većina gotovog namještaja dolazi u sastavnim dijelovima s uputama za sastavljanje. Svi smo barem jednom imali neki namještaj iz Ikee u rukama.

Korištenje i održavanje kosilice za travu

Jednog dana imat ćete veliku okućnicu koja će biti prekrivena travom.

Snalaženje u prostoru (i vremenu)

Nije nužno da svako putovanje znate napamet, ali naučite čitati karte, navigaciju, naučite strane svijeta, pratite okolinu.

Pomaganje drugom vozaču u nevolji

Neko vozilo je zapelo. Prazna guma, snježni zapuh, izlijetanje iz ceste, budite spremni biti gospodin i ponuditi svoju pomoć u bilo kom obliku. Da, dama će to primijetiti i znati da ima gospodina kojem pomoći nekome nije strani pojam

Štiti damu

Od čega? Svega i svačega. Od barskog fajta do tjeranja komaraca na pikniku. Gospodin se ne tuče, kažete, ali nisu svi gospoda oko vas, a dama treba vašu zaštitu.