PRAVI GOSPODIN NE BI PROPUSTIO OVU PRILIKU: Dostupan je Rolex legendarnog Bonda

Francuska aukcijska kuća Artcurial, 18. će srpnja održatu aukciju Rolexovog kronografa kojeg je u filmu U službi njezinog veličanstva, 1969. godine nosio George Lazenby, tajni agent još tajnije britanske agencije MI6, kodnog naziva 007, poznatiji kao Bond. James Bond.

Osim što je ovaj sat igrao glavnu ulogu u ovom omiljenom akcijskom seriju, isti se drži savršeno s obzirom da se radi o pedesetegodišnjem starcu. Naravno ako u tu priču ubacimo informaciju da se radi o jedinstvenom uzorku nije nam teško prihvatiti činjenicu da se rado toliko posebnom artiklu da iz same aukcijske kuće ne žele javno iznijeti procijenjenu vrijednost ovog sata. Naravno informacija je dostupna isključivo na upit i to samo ozbiljnim strankama.

Ovaj sat je jedinstven po tome što su iz Eon Productions, tvrtke iza svih filmova o Bondu, od švicarskog proizvođača satova i draguljara Bucherer naručili posebni sat koji je imao dodatnu kazaljku (second hand) u crvenoj boji, za razliku od ostataka satova iz serije 6238 čija je kazaljka bila od nehrđajučeg čelika.

Taj detalj ga čini jedinstvenim i drugačijim od serije, odnosno referentnog broja 6238.

Posljednji sat kojeg je nosio James Bond, a koji se našao na aukciji postigao je cijenu od 372 000 dolara. Rado se o Submariner satu kojeg je nosio sir Roger Moore u filmu Živi i pusti umrijeti snimljen 1973. godine.

Kako su Submariner satovi inače poznati po tome što su ih često nosili ovi tajni agenti, a ponajviše Sean Connery i Roger Moore, ovaj Rolex, odnosno jedinstveni primjerak referentnog broja 6238 jedini je koji je korišten u James Bondu.