PLANET SPOT MINI Ili Kako su nam roboti psi preuzeli svijet

Nešto što ni David Attenborough i Sigourney Weaver nisu mogli predvidjeli.

Kad smo pisali o Spot Mini robotima i njihovim mogućnostima adaptacije na interferencije muške jedinke koja na sve moguće, ali neuspješne načine pokušava ovu psoliku napravu spriječiti da otvori vrata i uđe u drugu prostoriju, spomenuli smo i misao da se slobodno možemo zabrinuti za vlastitu budućnost.

I danas tako mislimo.

A Nixolas, animator specijaliziran za animaciju scena gužvi, tu našu bojazan prenio je u 40 sekundi vizualne animacije u stilu BBC-jevih dokumentarnih serijala Planet Earth. Jest da ovo ima više elemenata humora i komedije nego filmova katastrofe, ali svakako nam je to sasvim dovoljan materijal da se malo zamislimo.

Evo što kaže autor u samom opisu videa:

Otkrijte blisku budućnost koju su preuzeli Spot Miniji iz Boston Dynamicsa, dok su svi drugi znakovi života istrijebljeni. Okupljaju se u stadima, Spot Mini skupljaju otpatke koji se mogu pronaći u nepoželjnoj pustoši koju smo nekoć nazivali Zemlja.

Realno?

Pogledajmo samo kako su davne 1967. godine predvidjeli buduću, sada već prošlu 1999. godinu. Ima tu dosta elemenata iz Zvjezdanih staza, ali svakako dosta je tih predviđanja dosta pogođeno.


Još od Gentleman.hr

Kako se gospodski napiti, a pritom ne debljati

Pivski trbuh. Bućkica. Većina nas ili ima ili smo ga u jednom...
Pročitajte više o priči

Odgovori

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.