CVRČCI CARBONARA Gospodo, jeste li danas možda za tjesteninu od crvčaka u umaku od sira?

Baš se danas planiramo počastiti za ručak domaćom salatom od tune. Onako fino kuhana tjestenina, bilo koja, narezano povrće, štogod se nađe u kuhinji, malo sira, naribanog, crveni grah, eventualno kuhano jaje ili dva i sve se to promiješa, ubaci se malo majoneze i vrhnja, začini i kao posebni dodatak uvijek stavljam poveću dozu crnog bučinog ulja.

I tako sam surfajući po webu tražeći ideje o raznim receptima za pastu naišao na članak u kojem su krenuli s eksperimentiranjima tjestenine odnosno paste koja je proizvedena od mljevenih insekata. Naime, tvrtka Bugeaters, odnosno istoimeni startup iz Nebraske ima ideju uključiti što je više cvrčaka u pastu, a da bi ona i dalje bila ukusna i da bi se onako pravilno mogla iskuhati – primjerice da se ne raspada prilikom kuhanja.

U suštini insekti su prilično zdrava i kvalitetna hrana za nas, svejede, te nam konzumiranje istih daje toliko potrebne nutrijente za naš organizama. Bogati su proteinima, zdravim mastima, vitaminima i mineralima.

Jedini što nas još uvijek sprječava u redovitom konzumiranju ovih zdravih namirnica, a koje ima na pretek, je naše samo gađenje i odbojnost od konzumiranja kukaca.

Da, gade nam se. Iz nekog razloga su nam odbojni jer, tko zna, nismo dovoljno upoznati s njima. S druge pak strane, meni osobno kojem jesu gadljiv, gadljivi su i škampi. Za mene oni su također malo veći kukci s okicama, nogama, ticalima cijelim netaknutim tijelom kojeg moram staviti u usta i srkat cijeli njegova sastav ispod ljušture. Ne hvala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.