Napustio nas je slavni jazz glazbenik Bobby Hutcherson

Prije tri dana napustio nas je Bobby Hutcherson jedan od najboljih jazz vibrafonista današnjice. Rođen je u Pasadeni, a svoju karijeru započeo je s 15 godina u Kaliforniji gdje je već bio ostavljao dojmove doista kvalitetnog glazbenika. Dvadesete godine proživio je u New Yorku gdje je vrlo brzo primljen pod okrilje Blue Note label izdavačke kuće.

Svoju karijeru gradio je rame uz rame sa saksofonistima Jackie McLeanom i Eric Dolphyem, gitaristom Grant Greenom, klavijaturistima Herbie Hancockom McCoy Tynerom, Andrew Hillom te mnogima.

Godine 1967. Hutcherson je imao manjih problema s drogom u te mu je zbog toga policija zabranila nastupe u klubovima diljem New Yorka. Za njega je to bilo prilično pogubno te se vratio natrag u Kaliforniju gdje će i provest ostatak svog života.

1969. godine pojavljuje se u filmu Sydneya Pollacka I konje ubijaju, zar ne?, filmu o plesnim maratonima za vrijeme velike depresije u SAD.

1986. godine pak igra značajnu ulogu u filmu Oko ponoći u režiji Bertranda Taverniera, filmu o iseljenom jazz glazbeniku u Parizu.

Robert Hutcherson rođen je 17. siječnja 1941. godine, a umro je 15. kolovoza 2016. godine u 75 godini života.