BORBA TITANA Bivši svjetki prvak George Foreman izazvao Stevena Segala. Ozbiljno.

Ako ste ljubitelj borilačkih sportova, a čini vam se da su svi ti borci premladi, premršavi ili malo prebrzi, tada se u Vegasu priprema prava poslastica za vas.

George Foreman protiv Stevena Seagala, borba dvojice debelih, starih, uspuhanih boraca, koju pokušava dogovoriti bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji i poznati grill-magnat.

Foreman je izazvao Seagala preko Twittera, predlažući pravila (a nadajući se usput i tolikoj zaradi) kakva su vrijedila u borbi Floyda Mayweathera i Conora McGregora u kolovozu. On bi boksao, Seagal bi se borio kako hoće (sve dok ne koristi oružje), a borba bi trebala ići u 10 rundi.

U sljedećim tvitovima Foreman kaže da će borba privući dva milijuna pay-per-view gledatelja, dokazujući da je dobio previše udaraca u glavu. Ako se ova borba ikada dogodi – a naučili smo da se takve gluposti rijetko kad ne dogode – veća je vjerojatnost da će je prenositi Fox u četvrtak navečer, nego u udarnom terminu kanal koji košta 99 dolara za noć.

No, bivši 68-godišnji svjetski prvak nije potpuno profućkao. Nakon što je objavio svoj izazov, priznao je da ni on ni Seagal nisu na svom fizičkom vrhuncu.

Upitan zašto je izazvao baš Seagala, 68-godišnji Foreman je rekao da se 65-godišnja filmska zvijezda “stvarno zna potući”. Ali uporno ističe da, čak i nakon 20 godina nakon zadnjeg boksačkog susreta, i dalje ima taj razorni udarac koji ga je proslavio.

Foreman se nije borio već dva desetljeća. Iako je s 45 godina bio i ostao najstariji svjetski prvak u teškoj kategoriji, njegov posljednji susret bio je protiv Shannona Briggsa 22. studenog 1997. godine, a borbu koju je izgubio većinskom odlukom sudaca.

Vrhunac karijere mu je osvajanje naslova svjetskog prvaka 1973. godine te The Rumble in the Jungle borba protiv Muhammada Alija u Zairu koja je doržana godinu dana kasnije. Iako ga je Ali tada nokautirao i preuzeo mu naslov, kasnije je učinio sve da ne dođe do uzvratnog susreta.

Iako se popularni (barem u flimskim programima na hrvatskim televizijama) Stevica još nije oglasio, fanovi su uvjereni u pobjedu svog ljubimca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.