PAMETNI KIŠOBRAN Gospodin Jonas, ne samo da je džentleman, on je i prilično pametan

Samo je bilo pitanje vremena kada će pridjev pametni s mobitela i kućanskih aparata preći na neki svakodnevni predmet za kojeg do čitanja ovog članka niste mislili da je potrebno da bude pametan.

Po čemu je to ovaj kišobran toliko pametan? Pa prvo, a u biti i ono što je najbitnije, pametni kišobran se bluetooth vezom spaja s vašim pametnih telefonom, mobitelom te postaju skoro pa nerazdvojni par.

Primjerice, ako izađete iz stana bez kišobrana, mobitel će vam porukom javiti da ste zaboravili kišobran. Tako da slobodno zaboravite situacije gdje ćete više ikad zaboraviti vaš kišobran. S druge strane, za sve one koji zaboravljaju mobitele, a nose kišobrane, kod nestanka veze vaš će kišobran vibrirati kao diskretni alarm da ste zaboravili mobitel.

No to nije sve, rekli bi na onim nesnosnim reklamama, im tu još. Aplikacija kojom spajate kišobran i mobitel u svakom je trenutku povezana s najbližom meteorološkom stanicom te ćete uvijek imati najtočniju prognozu vremena, tako da više nećete imati razloga za ne uzimanje kišobrana jer je eto na izlasku iz kuće sijalo Sunce, a nebo je bilo bez jedinog oblačka.

Ovakav pametni kišobran će vas koštati oko 700 kuna. No, to i nije tako puno s obzirom da poneka gospoda nerijetko izdvajaju i više, a za ne baš tako pametne kišobrane.

Spomenimo još samo da je glavni krivac za ovaj pametni kišobran japanska tvrtka Fantastik.