Ovu luksuznu jahtu želi i Bill Gates – a ni mi nismo ostali ravnodušni!

Foto: sinot.com
Mediji su pričali o navodnoj novoj igrački Billa Gatesa, a riječ je o Sinotovoj super-jahti pod imenom Aqua – prvom plovilu koje koristi pogon na vodikove gorive ćelije.

Specifikacije  i dizajn

Ova ljepotica od sitnih 644 milijuna dolara dugačka je 113 metara, ima pet paluba, a može ugostiti 14 gostiju i 31 člana posade, uključujući i osobnog trenera zaposlenog u brodskoj teretani. Da, brodskoj teretani!

 

Foto: sinot.com
Foto: sinot.com

 

Foto: sinot.com
Foto: sinot.com

Avangardan dizajn, luksuzni interijer koji nalikuje na hotel s pet zvjezdica, kao i vanjski bazen, u potpunosti opravdavaju njezinu cijenu.

Foto: sinot.com

Ključne značajke vlasnikova apartmana uključuju otvoreni tlocrt podijeljen prema drvenim ekranima, prozore od poda do stropa s bočnih strana, veliko središnje svjetlo i drvenu konstrukciju. U apartmanu se nalazi i velika kupaonica, garderoba i spa centar. Ostale specifikacije interijera uključuju Aqua sobu koja je smještena na pramcu, na drugom kraju vlasnikova apartmana i pruža dalekosežan pogled na ocean i osjećaj kao da ste na vrhu svijeta.

Foto: sinot.com

Kružno stubište u središtu jahte povezuje svih pet paluba, a opisano kao ,,pravi spektakl” stubište zaobilazi dva šesterokutna rezervoara za likvidirani vodik koji stoji iza zaslona od ojačanog stakla.

Foto: sinot.com
Foto: sinot.com
Foto: sinot.com

Vanjski prostor inspiriran je oceanskim dubinama, a ima i zakrivljenu gornju palubu, integrirani pramčani dio, prozore od staklene trake i podignuti prednji profil.

Kako će ploviti?

Spajanjem kisika i vodika brod zapravo proizvodi energiju za svoje motore i propelere. Nizozemski Sinot je u jahtu, umjesto baklji ili ugljenih grijalica, ugradio posude s gelom. Kreće se brzinom od 17 čvorova ili 32 km/h, a doseg joj je nešto veći od 6000 kilometara. Očekuje se da će moći ploviti bez zaustavljanja od Londona do Pariza.

Prva plovidba očekuje se u 2024. godini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.