ASTON MARTIN VANQUISH ZAGATO KARAVAN Najpraktičniji superauto na svijetu

Ako se furate na Bonda, Jamesa Bonda, onda ste se sigurno već susreli s dilemom koji od automobila iz vaše raskošne garaže odabrati za tako prozaični zadatak kao što je otići na plac po špeceraj. Jer, budimo realni, čak i James Bond treba svježe namirnice.

U skladu s najavama, Aston Martin je upotpunio kvratet ograničene serije Vanquish Zagato s novom tzv. shooting brake verzijom.

Aston Martin će proizvesti samo 99 ovih karavana, koji će se pridružiti količinama od po 99 coupea i Vanquish Z Volantea, plus 28 Vanquish Z Speedstera, te će prekinuti proizvodnju nakon 325. automobila.

Kao i ostale Zagato modele, koje je dizajnirala talijanska kuća s kojom Aston Martin vrlo uspješno surađuje već dugi niz godina, i ovaj karavan pokreće 5,0-litreni V12 motor motor od 592 konjske snage, što je 27 KS više od serijskih Vanquish modela. Svi modeli dolaze s Touchtronic III automatskim mjenjačem i stražnjim pogonom.

 

Prtljažnik ovog karavana-dvosjeda otvara se daljinskim upravljačem i otkriva prekrasno izvedenu kabinu, a Aston Martin će kupcima pokloniti komplet specijalno dizjanirane prtljage.

Iako “Shooting brake” može se zvučati kao samo još jedan nerazumni britanski izraz za nešto tako obično poput karavana, ali to je “samo” tradicionalni britanski izraz za karavane s dvoja vrata, koji već dugo proizvode tvrtke poput Jaguara i Volva, dok je Ferrari svoj FF predstavio 20111. godine.

Pojam je, baš poput američkog “station wagon”, nastao iz korištenja vozila, ali ih Britanci očito nisu koristili za prijevoz većeg broja ljudi na željezničku stanicu, nego su ih koristili za lov.

Ako ste u sebi već uzviknuli da biste prije umrli nego otišli u lov u nečem toliko ekskluzivnom kao što je Aston Martin Shooting Brake, najvjerojatnije ste bili u pravu.

Britanski je proizvođač objavio da su već rasprodali svih 99 komada. Nestrpljivim kupcima nije smetala ni činjenica da ekipa iz Gaydona zapravo još nije objavila ni fotografije unutrašnjosti ove grimizne ljepote.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.