OSVETA BIKOVA Dan kada je jedan matador završio u bolnici, a jedan gledatelj u mrtvačnici

Andy Younes, 20-godišnji francuski matador, možda bi mogao razmisliti o promjeni posla. Samo šest mjeseci nakon što mu je bik u Španjolskoj probio oba boka, njegova guza imala je bliski susret s rogovima razjarenog bika imena Španjolski Jandilla.

Za razliku od onog meksičkog borca s bikovima, koji je nakon nesreće morao biti podvrgnut rektalnoj kirurgiji, ili onog španjolskog, kojem je rog probio vrat, Younes je ovaj put imao više sreće.

Na festivalu koji je održan blizu njegovog rodnog grada Arlesa, mladog je Francuza bik nabacivao po zraku poput krpenog lutka, a dobio je i rogom u stražnjicu.

Nesreća se dogodila na sam Uskrs, tijekom festivala Feria de Paques, kojim se tradicionalno otvara sezona borbi s bikovima, a Younesu je pripala čast nastupa pred domaćom publikom.

Mladi matador prvi put je ušao u arenu kad je imao samo pet godina i od onda za drugo ne zna. Iako je dobro raspoloženi bik skratio njegov nastup, Younes je ispraćen ovacijama kao heroj.

Istog je dana, na Uskrs, na festivalu Toro del Aleluya, na jugu susjedne Španjolske, na ulice gradića Arcos de la Frontera u blizini Jereza, pušten bik od pola tone.

Kako je lokalno stanovništvo trčalo ispred bika, životinji nije dugo trebalo da jednog dobro nacilja i probije mu plućno krilo prije nego ga je zakucao o tlo.

Iako je brzo prebačen u bolnicu, nije mu bilo spasa.

https://youtu.be/IvX9d_td0kA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.