Odmorite se od svijeta u ovoj samoodrživoj kolibi za nestajanje

Kad, jednostavno, poželite nestati sa Zemlje.

Arhitektonski studio Coulson Design svoj je profesionalni razvoj posvetio osmišljavanju i konstruiranju arhitekture koja nudi najveći stupanj samoodrživosti i komfora življenja. Doista pomiču granice razvoja u jednom smjeru, a bez kompromitiranja drugog.

Upravo to najbolje opisuje Koliba za nestajanje (Disappear Retreat).

Koliba za nestajanje tako integrira sve komponentne za savršenu samoodrživost, a pritom je skoro pa nevidljiva i bilo kojem ambijentu se nalazila.

Sami je dizajn baziran na transparentnosti te je direktno povezan s okolinom čineći efekt nestajanje kolibe u okolini. A to je smjer u kojem tek rijetki arhitektonski studiji usude krenuti.

No, nije sve bazirano na samom dizajnu odnosno vizualnom aspektu ove kolibe, ako je tako možemo nazvati.

Život u njoj maksimalno je udoban i prije svega samoodrživ. Drugim riječima koliba ne ostavlja skoro pa nikakav trag na okolinu, ne proizvodi otpad, nema otpadnih voda, a nema niti gubitaka energije.

Iako je ova ideja i razmišljanje još uvijek ispred vremena u kojem živimo, svakako je nešto što reprezentira stil i način života koji nas vrlo skoro očekuje.

Najimpresivnije i najpraktičnije pak u cijeloj toj priči je to što se koliba svojim dizajnom, konceptom i prilagodbom klimatskim uvjetima nesmetano uklapa u bilo koji prirodni, ali i ambijent općenito.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.