AUTO HAUS Kad je automobil na prvom mjestu, mijenjaš kuću

Ili još bolje – prilagodiš kuću da bude garaža.

Ili ipak, kako to i priliči pravom strastvenom kolekcionaru starih i skupocjenih automobila, preseliš u garažu i nju pretvoriš u kuću. 

Tim arhitekata iz Arhitektonske tvrtke Matt Fajkus za jednog je klijenta u Austinu u Teksasu projektirao kuću za aute, ali i njega samoga, naziva Auto Haus.

Kuća je podijeljena na dvije etaže, donja je kao izložbeni porstor namijenjena kolekciji starih i prije svega skupocjenih automobila, druženju, domjencima, okupljanju gostiju… dok je gornja etaža namijenjena za življenje, odmor, druženje na prekrasnoj terasi, obitelj…

No, potrebna je, ponajviše u Austinu, i određena sigurnost, zaštita od vremenskih prilika jer Teksas je u zadnje vrijeme poznat po razornim udarima tropskih oluja, uragana, tornada, pa i poplava.

Materijali, odnosno sustav od kojeg je izgrađena ova kuća, a manje više sve je izrađeno na licu mjesta, je takozvani Bautex Wall System.

Riječ je o načinu gradnje koji je, prema FEMA-i, proglašem sustavom i načinom gradnje, kao i izborom materijala, otpornim na uragane i tornada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.