Novi chef trogirskog Don Dina Mili Cipra: Pripremili smo meni kakav nema nitko!

--
Splitski kuhar u renomirani trogirski restoran donosi bogato internacionalno iskustvo te filozofiju da od jednostavnih, lokalnih namirnica napravi senzacionalna jela s karakterom

Poznati trogirski restoran Don Dino danas otvara svoja vrata s nešto izmijenjenom kuhinjskom postavom. Delicije na tanjuru odsad će autorski potpisivati iskusni splitski chef Mili Cipra koji je nakon dugog staža na luksuznim jahtama i dalekim destinacijama odlučio prihvatiti izazov kuhanja u jednom od najboljih restorana u Dalmaciji.

“Godinama sam kuhao isključivo po jahtama za ekskluzivnu klijentelu, plovio od Italije i Francuske do Saudijske Arabije. Bilo je među gostima i mnogo slavnih ljudi, ali iskreno, nikad se nisam interesirao tko su jer mislim da i kralju i radniku treba pristupiti na isti način. Bilo je to zanimljivo profesionalno iskustvo tijekom kojeg sam puno naučio i usavršio svoje znanje, ali zaželio sam se rada u restoranu i sretan sam što nastavljam karijeru na mjestu s ovakvim renomeom” istaknuo je novi kuhar Don Dina.

Mili je rodom iz Mostara, ali od ranog djetinjstva živi u Splitu gdje se i školovao za kuhara. Prva iskustva stekao je u najboljim ribljim restoranima u Dalmaciji. S obzirom na dalmatinsko-hercegovačko zaleđe, njegov pristup kuhanju definiran je utjecajem mora i krša. Teži jednostavnosti, autentičnosti okusa i vrhunskim sastojcima.

“Volim raditi sa svim namirnicama, ali rekao bih da mi je ipak draže raditi sa zdravim, svježim, lokalnim i jednostavnim stvarima jer se iz njih kroz razne tehnike kuhanja može izvući puno i dobiti odličan efekt” rekao je Mili i najavio novi Don Dinov meni na čijem je osmišljavanju radio proteklih tjedana.

“Novi meni baziran je na rustikalnim receptima u kojima nema puno kemijanja ni onoga što se naziva modernom kuhinjom. Bit će to nešto što nema nitko, ali jako blisko našim gostima. Većina jela ima predznak Mediterana, bit će tu ribe, tjestenine, riže, ali pripremili smo i nešto divljači. U svakom slučaju, bit će to jela s karakterom” smatra novi Don Dinov chef koji svojim stasom i nekonvencionalnim stilom pokazuje upravo to – karakter koji daje naslutiti da gosta neće ostaviti ravnodušnim.

Od jela koja bi mogla posebno privući pozornost i postati hit izdvaja dimljena pačja prsa, dimljeni jelenji file i njegov tartar te surf and turf kombinaciju – brusketu s pačjom jetrom, kuhanim jastogovim repom, pohanim kamenicama i umakom od krušaka, no tu je i jedan novitet.

“Po prvi put Don Dino će imati vegetarijanski meni s baš dobro pogođenim jelima. Osim što želimo pokazati da mislimo na ljude takvih gastro preferencija da ne bi morali kombinirati druga jela iz ponude, vjerujem da će se i oni koji nisu vegetarijanci mašiti za ova jela, kao prilog ili predjelo” dodao je Mili.

Osim menija za novu sezonu, novi Don Dinov chef pripremio je i uskršnji meni baziran na jelima od ribe, s naglaskom na bakalar te na standardnim delicijama poput kuhane šunke, a koji će se moći kušati od četvrtka do ponedjeljka.

Podsjetimo, Don Dino je prije nekoliko mjeseci ocijenjen drugim najboljim hrvatskim restoranom prema glasovima posjetitelja gastro portala Gastronaut.hr. S obzirom da već tjednima stižu upiti i prve rezervacije, svima koji žele uživati u vrhunskim jelima pripremljenima od najkvalitetnijih namirnica s naglaskom na one lokalne, preporučuje se da rezerviraju stol na vrijeme!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.