Zašto je cink važan za muškarce?

Foto: 123RF

Unatoč tome što je tijelu potreban u malim količinama, cink je jedan od esencijalnih elemenata neophodan za zdravlje.

Posebno je važan element za muškarce jer se koristi za liječenje seksualnih zdravstvenih problema među kojima su benigna hiperplazija prostate, erektilna disfunkcija i muška neplodnost.

Osim toga, cink može smiriti razne upalne procese, a osim zdravlju kože, pogoduje zdravlju očiju, jača imunitet, ubrzava zacjeljivanje rana, održava rad živčanih stanica i usporava proces starenja.

Ovo su samo neki od razloga zašto je cink važan za muško zdravlje:

Broj spermija

Jedna od važnijih karakteristika cinka je utjecaj na kvalitetu sperme. Cink je sastavni dio sperme stoga manjak cinka u organizmu može uzrokovati neplodnost. Dovoljnim unosom cinka znatno se može povećati broj spermija.

Zdravlje prostate

Niska razina cinka kod muškaraca može rezultirati povećanim rizikom od karcinoma prostate. Većina malignih stanja prostate uzrokovana je upravo niskim razinama cinka. Cink pomaže u smanjenju povećanja prostate.

Libido

Cink povećava proizvodnju testosterona što posljedično pomaže pojačati muški libido, pokretljivost i broj spermija. Nedostatak cinka, pogotovo u starijoj životnoj dobi, uzrokuje pad razine testosterona.

Organizam ne može sam proizvesti cink, već ga je potrebno dodatno unositi. Solgar Cink kelat sadrži cink u maksimalno apsorbirajućoj formi kelata čime se postiže visoka bioraspoloživost. Kao takav, povoljno utječe na metabolizam makronutrijenata i ugljikohidrata te na normalnu sintezu proteina.

Foto: Promo

Također pridonosi normalnoj plodnosti i reprodukciji, kao i održavanju normalne razine testosterona u krvi. Značajan je njegov doprinos i u zaštiti stanica od oksidativnog stresa, kao i u normalnoj funkciji imunološkog sustava. Bitan je i u održavanju normalne kose, kože i noktiju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.