Nakon uspješnog testiranja na majmunima, kontraceptivni gel kreće s četverogodišnjim testiranjem na ljudima

Dame imaju pilule, a mi ćemo imati gel. kontraceptivni gel.

Prema pisanju MIT Technology Review, znanstvenici s američkog Nacionalnog instituta za zdravlje djeteta i ljudski razvoj (National Institute of Child Health and Human Development) razvili su topikalni gel za suzbijanje proizvodnje spermija.

Gel sadrži mješavinu progestina i testosterona, koji zajedno djeluju na inhibiciju stvaranja spermija.

Progestin zaustavlja testise da proizvode dovoljno testosterona da bi postigli zdrave razine spermija, a testosteron bi trebao neutralizirati bilo kakve hormonske poremečaje i osigurati da ukupni nivo testosterona u tijelu bude u granicama normale.

S gelom će tek započeti četverogodišnje kliničko testiranje na ljudima i to na više od 400 parova koji s testiranjem počinju u travnju 2018. godine.

Gel je u potpunosti neinvazivna metoda, a sve što ćete trebati činiti je utrljati oko pola žličice gela na vaše nadlaktice i ramena. To ćete činite svakodnevno i nadati se da će biti dovoljno da vaša djevojka ne ostane trudna.

Naravno gel ima svojih nedostataka, a to je da neće spriječiti širenje spolno prenosivih bolesti.

Stoga, gospoda, gumica će, izgleda, i dalje biti kraljica igre.

Bilo kako bilo, znanstvenici odgovorni za ovaj gal uvjereni su u njegovu uspješnost, ali i sigurnost primjene.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”true” cite=”dr. Stephanie Page, voditeljica istraživanja i profesorica medicine na Sveučilištu u Washingtonu” link=”” color=”” class=”” size=””]Uvjereni smo da ako bi muškarci svakodnevno pravilno nanosili i primjenjivali gel, da će isti biti u potpunosti učinkovit i bez ikakvih posljedica[/perfectpullquote]

Spomenimo da je već ranije, 2016. godine, Svjetska zdravstvena organizacija proučavala svojevrsnu injekciju za muškarce, a za sa prječavanje neželjene trudnoće. No, sve je to brzo prekinuto jer je jedna takva antibaby injekcija imala previše nuspojava, a samo neke od njih su poremećaji erekcije i disfunkcija, nagle promjene raspoloženja, javljane boli, pojava akni, ali i depresija.

Današnji pak znanstvenici vjeruju da će ovaj gel imati ipak manje nuspojava od injekcija te da će iste biti vjerojatno samo u obliku povremenih akni.