NAJSKUPLJE PRODANI FOTOAPARAT Leica serije 0 iz 1923. godine prodana za vrtoglavih 2,9 milijuna dolara

Ima nevjerojatnih 0 megapiskela.

U prosjeku ako se odlučite za kupnju nekog prosječnog Leica fotoaparata cijela će vas investicija koštati i do nekoliko desetaka tisuća kuna. S time da prosječna Leica već sama po sebi spada u natprosječnu kategoriju digitalnih, ali i analognih fotoaparata.

No, nedavno je Leica postigla još jedan rekord, a oborivši vlastiti prethodni rekord. Rekord je maksimalna postignuta cijena jednog fotoaparat na aukciji, odnosno najskuplje prodani fotoaparat ikad.

Leica Serije 0 iz 1923. godine prodana je tako nedavno za nešto više od 2,9 milijuna dolara. Ovako visokoj cijeni pridonijela je i činjenica da je ovih modela proizvedeno svega 25.

Nadmetanje za ovaj fotoaparat održano je u Beču na 32. WestLicht Camera aukciji, a sretni vlasnik iste postao je jedan kolekcionar iz Azije.

No, ne brinite gospodo, osim ako ste život posvetili fotografiji i želja vam je sakupljanje raritetnih komada fotografske povijesti ništa previše niste propustili.

Leica serije 0 nema autofokus, nema automatsko mjerenje svijetla, nema prepoznavanje scena, nema opciju selfi fotografiranja, ne snima video i nema famoznih megapiksela za koje vas trgovci uvjeravaju da su najbitniji aspekt digitalnog fotoaparata.

Još od Gentleman.hr

Gentlemanski set za obijanje brava

Naravno da ne sugeriramo da nabavite ovaj gospodski Bogota set za obijanje...
Pročitajte više o priči

Odgovori

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.