NAJSKUPLJE PRODANI FOTOAPARAT Leica serije 0 iz 1923. godine prodana za vrtoglavih 2,9 milijuna dolara

Ima nevjerojatnih 0 megapiskela.

U prosjeku ako se odlučite za kupnju nekog prosječnog Leica fotoaparata cijela će vas investicija koštati i do nekoliko desetaka tisuća kuna. S time da prosječna Leica već sama po sebi spada u natprosječnu kategoriju digitalnih, ali i analognih fotoaparata.

No, nedavno je Leica postigla još jedan rekord, a oborivši vlastiti prethodni rekord. Rekord je maksimalna postignuta cijena jednog fotoaparat na aukciji, odnosno najskuplje prodani fotoaparat ikad.

Leica Serije 0 iz 1923. godine prodana je tako nedavno za nešto više od 2,9 milijuna dolara. Ovako visokoj cijeni pridonijela je i činjenica da je ovih modela proizvedeno svega 25.

Nadmetanje za ovaj fotoaparat održano je u Beču na 32. WestLicht Camera aukciji, a sretni vlasnik iste postao je jedan kolekcionar iz Azije.

No, ne brinite gospodo, osim ako ste život posvetili fotografiji i želja vam je sakupljanje raritetnih komada fotografske povijesti ništa previše niste propustili.

Leica serije 0 nema autofokus, nema automatsko mjerenje svijetla, nema prepoznavanje scena, nema opciju selfi fotografiranja, ne snima video i nema famoznih megapiksela za koje vas trgovci uvjeravaju da su najbitniji aspekt digitalnog fotoaparata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.