Gospodo, i mi smo posjetili Bugattijevu tvornicu iz snova u Molsheimu

Tvornica je to snova gdje će se 2017. godine proizvesti 70 novih Bugatti Chiron luksuznih jurilica. Prva vozila će već sad u prvom kvartalu 2017. godina krenuti putem budućih sretnih vlasnika. Atelier, kako u Bugattiu zovu ovu tvornicu prostire se na oko 1000 kvadratnih metara prostora, a svoja je vrata otvorila 2005. godine.

Christophe Piochon, član uprave Bugattia i čovjek odgovoran za proizvodnju izjavio je:

Ovdje u Molsheimu imamo malu tvornicu s malim skladištem. Međutim, ni oprema ni proces proizvodnje ne mogu se uspoređivati s onima u drugim tvornicama.

Naime, u ovoj se serijskoj proizvodnji svaki automobil izrađuje ručno te je potrebno u prosjeku punih 6 mjeseci da se jedno vozilo proizvede od početka do kraja. Što uključuje i rigoroznu kontrolu kvalitete te samo testiranje vozila. Na sklapanju jednog Chirona radi 20 zaposlenika koji moraju u tih 6 mjeseci od preko 1800 individualnih dijelova kreirati svojevrsno jedinstveno remek djelo.

Svaki kupac, odnosno naručitelj, budući vlasnik na raspolaganju ima mnoštvo mogućnosti prilagodbe i utjecaja koji će se materijali koristi te koje će boje biti njegov Chiron. Na raspolaganju su mu i do 23 završne premaza odnosno boje te 8 vrsta karbonskih materijala. Što se pak interijera tiče na raspolaganju je 31 različita boja kože te 8 različitih boja materijala Alcantara. Tu je još 30 vrsta šavova, 18 vrsta tepiha, te 11 različitih boja pojasa.

Kako smo i naveli ovo najjače, najbrže, najluksuznije, ali bogami i najskuplje sportsko cestovno vozilo u potpunosti se ručno sklapa te prolazi iznimno rigorozne kontrole kvalitete.

Spomenimo samo da Bugatti Chiron u gradskoj vožnji potroši 35,2 litara goriva na 100 kilometara, dok mu takozvani extra urban način vožnje spušta potrošnju na 15,2 litara.

PS Posjetili smo ipak samo njihovu press službu, pozivnice još čekamo :)