NAJNOVIJE LUDILO Japanci običnu aluminijsku foliju poliraju do sjajnih kugli

Aluminijska folija je jedna od onih stvari o kojima nimalo ne razmišljamo. Koristimo je za pečenje i izolaciju i to je sve. Ali kako što vidimo, to je samo dio stvari koje možete učiniti s iznimno tankim listovima metala.

U najnovijem japanskom trendu ljudi zgužvaju rolu aluminijske folije u loptu te je pomalo pretvore u sjajnu metalnu kuglu koja izgleda kao bilo što drugo osim svakodnevnog kuhinjskog/izolacijskog materijala.

Kako to rade?

Iako na kraju djeluje poput čarolije, ovim osebujnim hobijem može se baviti svatko tko ima aluminijske folije, nešto alata i puno vremena.

U videu koji je na YouTubeu objavio korisnik SKYtomo vidimo postupak nastanka kugle: uzme cijelu rolu folije, zgužva je u donekle okrugli oblik. Zatim je sabije čekićem i oblikuje kalupom u kuglu koja je puno manja od početne veličine.

Nakon što dobije kuglu željene veličine, počinje mukotrpni proces poliranja do visokog sjaja, najprije običnim, a zatim sve finijim vodobrusnim papirom. Zrcalni sjaj na kraju postiže kremom za poliranje i komadom jelenske kože.

Iako i sam SKYtomo na trenutke djeluje kako da mu je muka od posla kojeg se prihvatio, mnogi Japanci su ga pokušali oponašati i nakon sati i sati poliranja na kraju su bili zadovoljni svojim sjajnim kuglama.

No, sudeći po postu na Redditu, čini nam se da bi se ludilo ubrzo moglo proširiti i izvan granica Japana, te da bismo uskoro sjajne kugle aluminijske folije mogli vidjeti na sve strane.

Ne samo običnih uradi-sam entuzijasta, nego i “profesionalaca”. Tako je trend na Twitteru pokrenula tvrtka za izradu umjetničkog nakita Atelier puchuco.

https://instagram.com/p/BgQrs_0AzGp/

View this post on Instagram

#アルミホイルボール

A post shared by ピュアフロン ミト (@purefreon30) on

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.