Kažu da je The Dalmore 50 najsofisticiraniji viski svih vremena

Majstori single malt viskija koji stoje iza poznatog brenda The Dalmore, odlučili su proizvesti iznimno rijedak 50 godišnji single malt, a u čast njihovog glavnog majstora destilera, Richarda Patersona koji broji punih 50 godina u ovoj destileriji.

Paterson je svojevrsni mastermind i pionir umjetnosti dozrijevanja i finiširanja viskija u bačvama, a zbog čega je upravo The Dalmore i toliko poznat kroz cijelo vrijeme svog novijeg postojanja.

The Dalmore 50 dozrijevao je u bačvama američkog bijelog hrasta, zatim je preseljen u posebne Matousalem Oloroso sherry bačve te nakon toga u Port Colheita bačve, a sve prije nego je finiširan u bačvama šampanjca Domaine Henri Giraud.

Specifična kombinacija dozrijevanja u svim tim bačvama dala mu je jedinstveni intenzitet te mirisnu kompleksnost što pak je omogućilo Patersonu da ima onaj finalni element drva, a kako bi kreirao svoju posljednju ekspresiju.

Francuska kuća Baccarat kreirala je kristalne dekantere baš za tu namjenu koji će biti upakirani u boks koje je dizajnirala kuća LINLEY.

Ovo je tako jedan od luksuznijih viskija najviše klase, što pak je opet odličan način odavanja priznanja jednima od najboljih u industriji viskija.