Gospodo, da li ste se ikad zapitali kako ubrzati rast kose (ili brade)? Evo odgovora

Savim je normalno je da svi želimo gustu, čvrstu, zdravu i prekrasnu kosu. Uz to sigurno želimo i gustu, čvrstu, zdravu i prekrasnu bradu. Tu želju ćemo jednog dana možda i ostvariti, ali ljudi smo, tko će čekati taj dan. Postavljamo si stoga pitanje iz naslova kako ubrzati rast kose i brade?

Odgovor ne leži u nikakvim čarobnim tableticama, ne postoji nikakav čarobni napitak, postojimo samo mi, naš stil života i prehrana. A prehrana, odnos hrana koju unosimo najveći je uzrok brzine i kvalitet rasta naših dlaka – od glave pa sve do pete.

Izdvojili smo, a nakon provedenog iscrpnog istraživačkog online novinarstva, pet vrsta hrane koja najviše pogoduju brzini i kvaliteti rasta kose i brade.

Gospodo, da li ste se ikad zapitali kako ubrzati rast kose (ili brade)?

Jaja

Kad se govori o zdravoj kosi ili bradi, onda se vrlo često spominje biotin. Biotin se nalazi u bjelanjku jaja, a pogodno djeluje tako što štiti kosu i bradu od pucanja. Dakle, svako jutro jedno jaje, našoj kosi zdravlje daje.

Cjelovite žitarice

Pšenica u cijelom zrnu, ječam, zob, kvinoja, proso, pir samo su neke od idealnih namirnica za unošenje vlakana i vitamina B u organizam. One pospješuju elastičnost i čvrstinu kose te brade.

Tamno zeleno povrće

Što tamnije to bolje. Povrće tamno zelene boje odličan su izvor željeza i vitamina A. Unošenjem tih namirnica tijelo proizvodi prirodna ulja koje regeneriraju našu kosu dajući joj dodatan sjaj i elastičnost. Brokula, kelj, špinat, blitva, samo su neke od njih.

Orašasto voće

Orašasto voće je odličan izvor masnih kiselina te minerala kao što su selen i cink, koji pak su bitni za zdravo vlasište odnosno tjeme kose. Orah pak je posebno bitan jer sadrži visoke koncentracije omega-3 masnih kiselina.


Dodaci prehrani

Iako se preferira unos cjelovitih namirnica, dodaci prehrani bogati potrebnim nutrijentima ponekad su isto dobar izbor. Pritom treba paziti da se uzimaju provjereni i kvalitetni dodaci prehrani te dodaci koji su bogati upravo nutrijentima koje smo spominjali u ovom članku.

Osim prehrane, dakle zdrave prehrane te prehrane bogate potrebnim nutrijentima o zdravlju kose i brade direktno ovisi i naš stil života. Drugim riječima, ako je u zdravom tijelu zdravi duh onda ja uz zdravi duh, a na zdravom tijelu i zdrava kosa odnosno brada.

Redovita rekreacija, boravljenje u prirodi i na zraku, umjereno izlaganje kose i brade suncu (s naglaskom na umjereno) samo su neki od faktora koji utječu na zdravlje brade i kose.

Stoga kad se slijedeći puta zapitamo kako ubrzati rast kose i brade odgovor svakako potražimo u načinu prehrane i aktivnijem stilu života.

Još od Gentleman.hr

Kako bi izgledale najpopularnije novčanice današnjice kad bi glavnu riječ vodila Tatiana Trikoz

  Umjetnica iz Gruzije Tatiana Trikoz za reklamnu kampanju jedne švicarske online...
Pročitajte više o priči