Može li brada doista ljeti rasti brže?

Vezano uz brzinu rasta brade istraživanja su pokazala da je isto u direktnoj korelaciji s izlaganjem subjekta suncu i njegovom nivou testosterona.

Uglavnom da.

Nove studije su tako pokazale ono što ionako već znamo, a to je da količina testosterona utječe na brzinu rasta brade.

A na nivo testosterona u tijelu utječe više faktora. Neki od njih su prehrana, fizičke aktivnosti, spolni život pa čak i sami geni.

Znanstvenici u Centru za kožne znanosti Sveučilišta Bradford u Yorkshireu u Velikoj Britaniji došli su do zaključka da je brzina rasta brade u korelaciji s količinom izlaganja suncu tijekom ljetnih mjeseci.

Da, što se više pržimo po natrpanim plažama to će nam brada bolje rasti.

Barem je brada napredovala.

 

Istraživanje je tako pokazalo da brada najsporije raste zimi, a baš u vrijeme kad mnogi bradonje kreću s puštanjem iste, a svoj vrhunac doživljava tijekom ljetnih mjeseci s maksimalcem u srpnju.

Ljeto je obično vrijeme kada se mnogi bradati mlakonje odluče na brijanje. Da im ne bude vruće i bljak, kažu.

Takav tempo rasta brade u direktnoj je vezi s količinom odnosno nivoom testosterona u tijelu. Ljeti ga ima viši, a zimi manje.

Stoga, uzalud vam trud brijači jer ako želite čarobni Božić doživjeti u mekanoj i cimetom mirišljavoj bradici s pokojom zaostalom šljokicom, kuhanim vinom u Rudolfovom džemperom u iščekivanju Rudijevih Laganih obroka na 24Kitchen, onda je upravo ljeto vrijeme kad treba sijati to sjeme.

A izgleda da ponekima još uvijek osnove facijalne poljoprivreda, primjerice kad što raste, nisu jača strana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.