MOTORKOTAČ, ALI NE BILO KAKAV Yamahin trokotač Niken izgleda fenomenalno

Svi vole motocikle, ali nitko ne voli padati s motocikla. Ako vaše iskustvo na dva kotača do sada nije bilo idealno, Yamaha vam predlaže Niken, novi trokotač koji se u zavojima naginje poput običnog motocikla, ali pritom zadržava svu stabilnost vožnje na dva prednja kotača.

Yamaha Niken Multianing Wheeler (LMW) za 2018. godinu, koji će svjetsku premijeru imati 6. studenog na Međunarodnom sajmu motocikala i opreme (EICMA) u Torinu, nešto je puno drugačije ne samo od onog što ste do sada vozili, nego i puno drugačije – izuzmemo li Piaggio MP3 – što ste do sada mogli vidjeti na cestama.

Yamaha Motor Corp.

Yamaha tvrdi kako će Niken pružati visoki osjećaj stabilnosti prilikom skretanja i “izvrsne performanse za živahnu i sportsku vožnju na raznim podlogama i sposobnost da slobodno siječe kroz neprestane zavoje vijugavih cesta”.

Yamaha Motor Corp.

Gornji dio karoserije je vrlo širok, kako bi u njega stali veći gornji i donji nosači potrebni za montažu dvostruke vilice.

Yamaha Motor Corp.

Prednja svjetla na Nikenu izgledaju kao kombinacija reflektora s LED DRL-om, a LED-žmigavci smješteni su u retrovizorima.

Yamaha Motor Corp.

Ta dva kotača imaju po vlastiti par preokrenutih amotrizera koji ih pridržavaju, što zasigurno pridonosi boljem savladavanju zavoja. I, budući da ne biste trebali pasti, vjerojatno nikada nećete znati koliko bi truda iziskivalo izvući Niken iz jarka.

Yamaha Motor Corp.

Iako za sada postoji malo tehničkih detalja o ovom trokotaču, Yamaha je uoči svjetske premijere objavila promotivni video prema kojem se može zaključiti da je riječ o motociklu napravljenom na temelju MT-09 Tracera, visokog sjedala i uspravnog položaja u vožnji.

Yamaha Motor Corp.

Kako ga je na toj podlozi Yamaha predstavila na ovogodišnjem sajmu automobila u Tokiju, Niken bi trebao isporučivati 115 KS pri 10.000 o / min, a obrtni moment od 87,5 Nm pri 8.500 o / min. Okvir od lijevanog željeza je ipak otišao, a zamijenjen je trellisom (rešetkom).

Yamaha Motor Corp.

No, sama Yamaha sada kaže je riječ u tekućinom hlađenom rednom motru s tri cilindra. Slučajno ispada da motor koji odgovara tom opisu koriste u modelu FZ-09.

Yamaha Motor Corp.

Vrag bi ga sada više znao skaču li sami sebi u usta ili samo podgrijavaju atmosferu uoči predstavaljanja.

Yamaha Motor Corp.

Za više detalja ćemo jednostavno pričekati premijeru koja je na rasporedu u ponedjeljak, 6. studenoga u 21.00 sati.

Yamaha Motor Corp.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.