BMW R100R MYSTIC Motocikl koji odiše superlativima

Serija motocikala BMW R jedna je od najpopularnijih platformi za daljnju prilagodbu i to zbog očitih razloga. Njemačka pouzdanost i kvaliteta.

Ono što daje ukupnoj kvaliteti motora su klasični boxer twin motor, stražnji monoshock ovjes i njemačka pouzdanost čine ih savršenom polaznom točkom za gotovo sve što možete zamisliti (naravno u motorističkom svijetu).

Vincent Degano je tako zamislio Mystick, a kao platformu uzeo naravno BMW 100R.

Kao prvo, postojeći 100R u potpunosti je rastavio. Rastavio je i sami motor kako bi uvidio koje dijelove treba mijenjati i poboljšati, a to su bili ventili, cilindri te zglobovi koji su potpunosti zamijenjeni.

Također je u potpunosti prerađen zadnji dio okvira motora, a koji je sada izrađen od nehrđajućeg čelika.

Kao prednja vilica poslužila je Triumph USD vilica, zadržao je originalni prednje i stražnji felge ali ih je preradio tako da odgovaraju Brembo sustavima disk kočnica, a opremio je malo povećim Avonovim gumama.

Sjedalo je također mijenjano te se na njemu sada nalazi posebno izrađeno sedlo koje potpisuju Krisalide Saddlery.

Ispušni sustav je Megaton, a cijevi od motora do samog lonca su omotane crnom termalnom trakom.

No pravi čarolija se desila s bojama – upečatljiv boja bakra postignuta je premazivanjem osnovnog sloja boje na bazi smole s bakrenim prahom za kojeg nema straha od oksidacije odnosno hrđe.

Uglavnom gospodo ovaj BMW Mystic R100R ne skriva ništa, a najbolje pak je je što ni nema potrebe išta skrivati. Pouzdan, kvalitetan, njemačkog origina i ono najbitnije plijenit će poglede gdje god se nalazili.