BMW R100R MYSTIC Motocikl koji odiše superlativima

Serija motocikala BMW R jedna je od najpopularnijih platformi za daljnju prilagodbu i to zbog očitih razloga. Njemačka pouzdanost i kvaliteta.

Ono što daje ukupnoj kvaliteti motora su klasični boxer twin motor, stražnji monoshock ovjes i njemačka pouzdanost čine ih savršenom polaznom točkom za gotovo sve što možete zamisliti (naravno u motorističkom svijetu).

Vincent Degano je tako zamislio Mystick, a kao platformu uzeo naravno BMW 100R.

Kao prvo, postojeći 100R u potpunosti je rastavio. Rastavio je i sami motor kako bi uvidio koje dijelove treba mijenjati i poboljšati, a to su bili ventili, cilindri te zglobovi koji su potpunosti zamijenjeni.

Također je u potpunosti prerađen zadnji dio okvira motora, a koji je sada izrađen od nehrđajućeg čelika.

Kao prednja vilica poslužila je Triumph USD vilica, zadržao je originalni prednje i stražnji felge ali ih je preradio tako da odgovaraju Brembo sustavima disk kočnica, a opremio je malo povećim Avonovim gumama.

Sjedalo je također mijenjano te se na njemu sada nalazi posebno izrađeno sedlo koje potpisuju Krisalide Saddlery.


Ispušni sustav je Megaton, a cijevi od motora do samog lonca su omotane crnom termalnom trakom.

No pravi čarolija se desila s bojama – upečatljiv boja bakra postignuta je premazivanjem osnovnog sloja boje na bazi smole s bakrenim prahom za kojeg nema straha od oksidacije odnosno hrđe.

Uglavnom gospodo ovaj BMW Mystic R100R ne skriva ništa, a najbolje pak je je što ni nema potrebe išta skrivati. Pouzdan, kvalitetan, njemačkog origina i ono najbitnije plijenit će poglede gdje god se nalazili.

Još od Gentleman.hr

DVA SU SVIJETA RAZLIČITA Duale Bandsystem vam omogućuje da na jednoj ruci nosite dva sata

Njemački proizvođač mehaničkih satova Sinn Spezialuhren proizveo je dodatak za vaš ručni...
Pročitajte više o priči