Bandit9 Odyssey je još jedan motocikl stigao ravno iz budućnosti

Vjerujemo da bi i sami Odisej nakon Trojanskog rata radije sjeo na ovog imenjaka i provozao ga drevnom Grčkom umjesto ubijanja prosaca svoje krasne Penelope.

Ovaj Bandit9, Odyssey, je doista impresivan. Odlične performanse, krasan i futuristički dizajn, jedinstveni okvir izrađen od nehrđajućeg 904L čelika. Sjedalo izrađeno od memorijske pjene i talijanske kože. Felge su Borani, vilice Marzocchi, a kočnice Beringer Aerotec. Znači ovo nije samo motorić koji je lijep, on je u potpunosti izrastao iz kvalitetnih dijelova.

Povrh sveg krasnoga i nabrojano tu je i 1400cc V-Twin benzinski motor koji radi u duetu s električnim motorom, tako da sasvim elegantno možete začepiti gubicu svakome ortodoksnom zelenom aktivistu koji će vas ružno gledati jer svako vaše uživajte u vožnji vide kao bespotrebno zagađivanje okoline.

Ovo sve što smo nabrojali pak i nije ono najimpresivnije. Ali zato dizajn je. Uglavnom, ovaj monolit najjednostavnije je opisati onako kaubojski – kao da je prebacio crnu deku za pokrivanje sedla preko srednjeg dijela motora te spremnika goriva i ostavio vidljivima samo kotače, vilice i upravljač. Upravo tako i izgleda.

Uglavnom jedno skoro pa mistično vozilo, jer skriva manje više sve, a koje je ujedno i pomalo revolucionarno ako uzmemo u obzir da je Bandit9 dosad radio vintage motore prepoznatljivog, prihvaćenog i prije svega otvorenog izgleda.

Nekako nam se čini da su na dobrom putu.