Malo o ispucalim vrhovima na bradi i kako ih se efektno riješiti

Ispucali vrhovi kod brade je nešto što se događa i najboljim bradonjama. Barem u jednom su trenutku imali problem ispucalih vrhova u svojoj bradatoj karijeri dok nisu pronašli način kako se ophoditi s njima i kako spriječiti ponovno nastajanje.

Naravno ako ih primijetite, a vjerojatno jeste, ponajviše sad kad je ljeto i kada ste na moru, konkretnije u moru i kada vrlo vjerojatno o bradi brinete nešto manje nego inače, jer ima bitnijih stvari za raditi na mori, ne mora nužno biti razlog za paniku ili bilo kakvo iskazivanje nezadovoljstva, ok možda malo. Ipak se radi i bradi, našem ponosu.

Rješenje ovog problem naizgled je vrlo jednostavno. Iziskuje nešto vremena i strpljenja da se brada vrati u ono puno zdravo stanje, a vse sew svodi na to da se ti ispucali vrhovi jednostavno odrežu, trimaju s brade te se opet morate bradi posvetiti kao i inače. Vrhovi pucaju jer im nedostaje vlažnosti, hrane i vaše pažnje.

Dakle, ne briga o bradu, ne nanošenje prijeko potrebnog ulja na bradu, ali i pretjerano korištenje raznih učvršćivača i gelova u bradi dovode do ispucalih vrhova, a sve zbog toga što brada postaje slabija, a same se folikule brade oštećuju što prouzročuje pucanje vrhova.

Kako smo i rekli ovaj problem se ne može riješiti sam od sebe, drugim riječima jednom ispucali vrh nije moguće popraviti, moguće ga je samo podrezati, a folikulu iz koje raste ozdraviti pravilnom i redovitom njegom brade.

Stoga, ako povučemo zaključak po ovom pitanju, on može biti samo sljedeći – pronađite idealnu rutinu za njegu bradu, koristeći proizvode koji vam najviše odgovaraju i držite se toga. Ne mijenjajte i ne popravljajte nešto ako nije pokvareno ili ne funkcionira najbolje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.