5 sigurnih znakova da ste zaljubljeni u nju više nego ona u vas

Kad se prvi puta zaljubite, točnije kad se prvi puta zaljubite u neku osobu vjerojatno se vaš veći dio društvenog života usmjeri zadovoljavaju potreba te osobe.

Ne samo da bi za nju skidali zvijezde s neba, ofucana izreka, ali najbolje ilustrira ono što želimo reći, već ste spremni svoje dosadašnje navike mijenjati i prilagođavati toj osobi.

Za ljubav je potrebno dvoje, to stoji, no “količina ljubavi” nije uvijek jednaka. Vrlo se često netko od dvoje prije i bolje zaljubi od onog drugoga. I kako ta vaša veza raste, sazrijeva, kako vrijeme prolazi vaša se raspodjela zajedničke ljubavi nikad ne dijeli na dva identična djela. Nikad to nije potpuno jednaka zaljubljenosti, privrženosti, potreba za drugom osobom.

Stručnjakinja za veze Sarah Patt objašnjava to ovako: “Tko više voli drugu, nije stvar natjecanja. Umjesto toga, to su fluktuacije koje se događaju tijekom narednih mjeseci (i godina) gdje se vaša ljubav jednog prema drugome mijenja, baš kao i vaš život, karijera i razna uvjerenja. Jednostavno nije realno osjećati isto iz godine u godinu.”

Stoga, iako je normalno da je vaš partner više zaljubljen u vas, ili obrnuto, i da se ti osjećaju mijenjaju iz mjeseca u mjesec, terapeutkinja Kristy De Leon objašnjava koliko je potrebno primijetiti važnost tog balansa: “Ovisno o tome što se događa u vezi, jedna osoba obično će se osjećati kao da daju više u vezu od druge osobe.”

Također je zaključila:

Ključno je stoga shvatiti da su to samo “trenuci”, osim ako je partner, naravno, postao fizički ili psihički bolestan. Tada osoba mora odlučiti hoće li biti u ovakvoj vezi i može li prihvatiti nova ograničenja vezana uz ljubavni život njihovih partnera. Ili, ako se osoba osjeća kao da mjesecima ulaže većinu ljubavi i truda, onda je vrijeme za razgovor. Nije zdravo za osobu ili odnos da bude jednostrani – onda to nije zdravi odnos; to je jednostavno veza iz puke praktičnosti.

Stoga da vidimo što bi mogle biti indikacije i povodi za razgovor ili samo spoznaja da ste zaglibili puno dublje u ljubavnu vezu od vaše partnerice.

1. Radite uvijek onako kako ona želi

Zamislite da ste za vikend planirali s dečkima u prirodu, prespavati u šumi, nešto što svake godine u to vrijeme radite, tradicija. No, ona odjednom predloži baš taj vikend za večeru jer su se njezini planovi sljedećeg vikenda promijenili (ide s mamom u šoping).

Vi kao pravi do ušiju zaljubljeni telac odgađate frendove na njihov zaprepaštenje i prekidate jednu krasnu tradiciju. Sarah Patt to komentira ovako: “To bi moglo biti zato što niste navikli biti sa ženom koja zna što želi, zna kako to dobiti, a vi ste potpuno zaljubljeni u nju.” Ako nema nikakvih kompromisa na vidiku, zapitajte se što uopće radite s takvom osobom koje prije vas, prije vaše veze uvijek bira sebe.

2. Uvijek šaljete prvi poruku

Još ste na prošlom izlasku predložiti da ovaj vikend odete na neki koncert ili jednostavno večeru, da zajedno provedete dio vikenda. No, ona do zadnjeg dana još uvijek nije javila što misli o tome i vi uopće ne znate izlazite li s njom ili ne. Uzimate mobitel i šaljete poruku.

Ako ste baš uvijek vi ta osoba koja planira izlaske, koja inicira zajednička druženja, onda je vrijeme da se malo zabrinete. Možda vas testira, a možda vas uopće ne doživljava. Testirajte vi nju, nekoliko dana ne šaljite poruke. Ne zovite. Saznajte koliko će joj vremena trebati da uzme inicijativu u svoje ruke. Možda nikad.

3. Sjećate se svih bitnih događaja

Kada je žena onako ludo zaljubljena u vas pamtit će sve bitne trenutke provedene s vama. Prvi poljubac, prvi orgazam, prva propala priprema večere, to su stvari koje se jednostavno ugraviraju u njezin mozak. No, ako ste vi taj koji mora pamtiti sve bitne datume, rođendane, godišnjice, a ona ih jednostavno zaboravi, Patt kaže da jednostavno ulaže malo ili nimalo vremena i truda u vašu vezu. Slijedi prijeko potreban razgovor o nastavku takve veze.

4. Spram nje vi ste Facebook spammer

Na zajedničkom ste trčanju i vi predlažete da okinete jedan selfie za Face. I tako svaki puta kad trčite. Nije da nema mobitel, dapače stalno joj je u ruci, ali joj još nije palo napamet da ona predloži selfie. Vaš status na Face je već neko vrijeme “U vezi” dok kod nje još uvijek nema promjena. Ako joj je Face aktivan, a vjerojatno je, možda nije na odmet da ubacimo tračak sumnje da nešto ipak nije u redu.

Naime, kad ste s nekim u koga ste (ludo) zaljubljeni onda želite da to zna cijeli svijet. Hvalite se time naveliko. No, ako ona baš to ne dijeli sa svojim prijateljima na društvenim mrežama upitajte se zašto želi to skrivati od ljudi? Možda je lažna uzbuna pa ne želi dijeliti svoj privatni život s javnošću, a možda se više ne vidi u toj vezi.

5. Pitate je za zajednički izlazak, no ona je uvijek zauzeta

Kad smo na početku veze sasvim je normalno da želimo provesti što više vremena s osobom u koju smo ludi zaljubljeni. No, imajmo na umu da pojam zajedničkog vremena različitim ljudima sjeda drugačije.

Dok je nekom puno vremena izlazak svaki drugi dan, neko je normalno da bude s njim 24 sata na dan i 7 dana u tjednu. Ponekad veza treba prostor za razvijanje, a vaša partnerica prostor za disanje. Stoga ako želite s njom provesti skoro svaku večer, pa je onda upoznati s prijateljima i obitelji, a njoj to baš i nije primamljivo vrlo je vjerojatno da ste zaglibili u vezu znatno dublje od nje.

Dr Leon kaže: “Ponekad se potrebno malo udaljiti, distancirati da bi se vidjele neke stvari koje objektivno ne možete vidjeti iz blizine”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.