Fujifilm X-A5 idealan je digitalni fotoaparat dostojan svakog gospodina

Ne samo da vas neće razočarati fotografijama i videom, već ga možete nabavit u kombinaciji boja koje odgovaraju vašem stilu.

Fujifilm je najavio novi X-A5 fotoaparat koji dolazi u paketu s XC15-45mm kit objektivom, a što je trenutno najlakša kombinacija fotoaparata i zoom objektiva iz serije X. Uz ovaj kit objektiv također će biti predstavljen i XC15-45mm F3.5-5.6 OIS PZ objektiv, kao prvi zoom objektiv pokretan električnim motorom za X mount digitalne fotoaparate.

Sami fotoaparat bit će dostupan  u tri boje sa završnim slojem od sintetičke kože. Ugrađena je Bluetooth tehnologija, a kako bi transfer fotografija na računalo ili mobitel bio što jednostavniji i brži, a tu je i mogućnost snimanje i direktnog transfera 4K videa, a pomoću pripadajućeg izlaza.

Fotoaparat pokreće snažni 24,2 megapikselni APS-C senzor s takozvanim phase detection fokusom koji pak radi savršeno sa Fujijevom proslavljenom tehnologijom reprodukcije boja. Inteligentni hibridni AF sustav nudi duplo brže fokusiranje od prethodnika, dok ISO osjetljivost ide sve do 12 8000 uz mogućnost dodatnog proširenja do 51 200 ali uz znatan gubitak kvalitete fotografija.

Objektiv s električnim motorom idealan je za snimanje bliskih kadrova, a zoom opcija omogućava da istim objektivom možete radi široke kadrove kao i one srednje.

Fotoaparat naravno može snimate video u 4K rezoluciji, a tu je i Burst funkcija koja nudi snimanje do 15 sličica u sekundni 4K kvalitete koje se kasnije metodom stackanja mogu pretvoriti u finalnu fotografiju savršene dubinske oštrine.

Fotoaparat će biti dostupan na tržištu od 8. veljače po cijeni od 600 dolara.