KRAJOLIK NASLIKAN RIŽOM U ovom selu znaju kako privući turiste

U potrazi za načinom poticanja turizma u selu bogate kulture, okrenuli su se onome što je najbolje znaju – uzgoju riže. Ali su tradiciji od dva tisućljeća dali taman toliki dašak suvremenosti da uspijevaju privući putnike iz cijelog svijeta.

Selo Inakadate nalazi se u regiji Tohoku, najpoznatijoj po proizvodnji riže, žitarice koja se na okolnim poljima uzgaja duže od 2000 godina.

Kako bi povećali turističku posjetu malom selu, lokalni su dužnosnici 1993. godine pokrenuli tradiciju stvaranja velikih, detaljno razrađenih slika strateški raspoređenim sadnicama različitih sorti riže.

Gotovo 25 godina kasnije, Inakadate je poznat ne samo diljem zemlje, nego šarene slikarije u poljima riže, u čijem stvaranju svake godine sudjeluju stotine (ponekad i tisuće) lokalnih volontera, obilaze brojni gosti iz cijelog svijeta, koji ponekad i sami ugaze u mulj kako bi sadili rižine mladice.

Na početku procesa osmišljavanja polja, najprije se raspravlja o svim prijedlozima i idejama. Nakon toga vladini dužnosnici naprave jednostavne računalne prikaze pobjedničkih rješenja, a zatim ih šalju lokalnim učiteljima likovne umjetnosti koji dodaju više detalja. Na kraju se u polja postavljaju markeri kako bi stvorili ono što je u osnovi velika bojanka po brojevima, a cijeli proces traje do tri mjeseca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.