KLASIČNE LJEPOTICE 24 prekrasne žene koje su totalna definicija ‘retro coola’

Povremeno je dobro malo se okrenuti unatrag da bismo shvatili kako je nekad bilo dobro, koliko smo bili cool i genijalni bez imalo napora, čak to nismo ni pokušavali biti.

No, u moderno doba stalnih selfieja, jeftinijih kozmetičkih upgradea i željom da se što više šokira, bude kontroverzan i skandalozan, a sve zahvaljujući reality TV-u – negdje usput izgubili smo osjećaj za stil, pa čak i otmjeno u nekoj mjeri.

Naravno, lako je zaboraviti kako su 1940-i izgledali kupaći kostimi ili da su kozmetički tretmani s početka 20. stoljeća bili zaista opasni za život.

Seksepil je danas kudikamo invazivniji nego što je bio prije 50 godina, naša odjeća postaje sve manja i kraća, naša tijela su oblikovanija, a naša potraga za vječnom mladošću sve lakša, to nema nikakve sumnje.

No, imamo li prirodnu graciozost i stabilnost koje su bile tako očite u prethodnim generacijama? Tko je naš današnji ekvivalent Audrey Hepburn? Tko svjetluca šarmom Marilyn Monroe? I jesmo li mi to dopustili da usput izgubimo standarde?

Dok na ta pitanja svi imamo različite odgovore, i iako se moda i ideal ljepote stalno mijenjaju, klasična ljepota jednostavno se ne može poreći.

Sljedeće 24 kultne fotografije su podsjetnik upravo na to, neke od dama ćete prepoznati, neke nećete, ipak sve one su itekako rječita definicija retro coola.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.