PIŠITE GOSPODO Strastveno ljubljene, genitalna stimulacija i oralni seks

Vikend je pred nama, a kako to biva šansa za malo intimnih igrica i hopa cupa u laganom je porastu. Nedjeljom opet sve pada u normalu jer ponedjeljak. I tako. Uglavnom.

Da mi sad ovdje ne glumimo neke seksologe s previše teorijskog iskustva, ali i onog praktičnog, poslužili smo se informacijama pronađenim na popularnom muškom portalu Askmen.

Uglavnom kako i sam naslov kaže znanstvenici su došli do zaključka da u naslovu navedena tri poteza, tri radnje, odnosno kombinaciju tih triju radnji znatno diže šansu da vaša partnerica doživi orgazam.

Spomenimo samo da je tijekom ljudske povijesti tek 1950. godine otkrivena famozna G točka kod žena, a nešto više od pedesetak godina kasnije u javnosti se pojavljuju istine o ženskom orgazmu te koji su to načini za postizanje istog. Dokaz je to samo koliko toga još moramo naučiti međusobno o svojim nježnijim parneticama.

Iako je kod muškaraca orgazam praktički zagarantiran već na samom početku igrice, kod žena je stvar ne malo, već prilično zakomplicirana, te opet za razliku od muškarca, svaka žena zahtijeva posebni tretman, posebni odnos da bi ista postigla vrhunac užitka.

Uglavnom studija koja se bazira na 52 000 ispitanika čija se starost kreće od 18 do 65 godina govori o mnogim stvarima koje su se dosad, barem u muškom svijetu, prezentirale drugačije.

Jedna od njih je da sami vaginalni seks vrlo česti nije dovoljan za postizanje orgazam kod žena, a vjerojatno to već i sami znate.

Stoga umjesto klasičnog seksa morate se ipak malo više potruditi i to na način opisan u naslovu – kombinacija strastvenog ljubljena, genitalne stimulacije te oralnog seksa. Primjećujete da se ovdje ne spominje vaginalni seks?

Prema istraživanjima također saznajemo da 95% heteroseksualnih muškaraca redovito doživi orgazam prilikom seksa, dok kod žena to pada na svega 65%. Za LGBT parove brojke govore da čak 89% gay muškaraca doživi orgazama, te 86% žena, kod biseksualaca kod muških postotak je 88%, a kod žena 66%.

Kako smo gore spomenuli kod žena je doživljavanje orgazma kombinacija različitih radnji i nerijetko je to jedan komplicirani proces, stoga jedino što vam možemo preporučiti jest da razgovarate s partnericom, odnosno partnerom i zajedničkim jezikom postignete orgazmičko putovanje.