KAD TE KRENE… Na kampiranju ga je napao medvjed, a na surfanju morski pas

Životinje jednostavno ne vole Dylana McWilliamsa. Prošle ga je godine napao crni medvjed, a proteklog tjedna morski pas. A sve je počelo još prije tri godine s jednom zvečarkom.

Ovog 20-godišnjka iz Colorada prošle je godine na kampiranju napao crni medvjed od 150 kilograma, a i na sufranju na Havajima, na otoku Kauai, iznenada je poletio s daske i osjetio oštru bol u desnoj nozi.

“U početku sam se uspaničio”, rekao je za novine Honolula. “Nisam znao jesam izgubio pola noge ili što”.

Kako je vidio pruge, McWilliams misli da ga je napalo morski pas tigar od 2 do 2,5 metra – i snažno ga je udario nogom prije nego je zaplivao 30-ak metara prema obali.

“To je bio najstrašniji dio. Nisam znao gdje je morski pas, a nisam znao ni hoće li krenuti za mnom”, rekao je.

McWilliams je uspio doći do obale, gdje su mu prolaznici pomogli da dođe do hitne pomoći.

Iako ozljeda nije bila opasna po život, na temelju fotografija koje je objavio na Facebooku, McWilliams je pretrpio duboke razderotine.

Iako bi se mnogi nakon ovakvog iskustva mogli plašiti oceana u budućnosti, McWilliams kaže da je lud jer zbog ozljeda ne može surfati.

“Samo sam ljut jer se par dana ne mogu vratiti u vodu”, rekao je havajskoj televiziji KGMB.

Nakon susreta s medvjedom prošle godine moglo bi se reći da je McWilliams već navikao na napad velikih životinja s velikim zubima.

“Medvjed me je zgrabio za potiljak i počeo me vući, a ja sam se borio najbolje što sam mogao”, kaže. “Onda me je ispustio i malo se bacao po meni, a ja sam se nekako vratiu u grupu i oni su ga prestrašili”.

E, da. Prije tri godine, ugrizla ga je zvečarka dok je pješačio u Utahu.

Unatoč tome što je magnet za životinjske napade, McWilliams ni za čim ne žali: samo je shvatio da je bio na krivom mjestu u krivo vrijeme.

“Uvijek sam volio životinje i provosdm s njima vremena koliko mogu”, rekao je za BBC. “Ne krivim morskog psa, ne krivim medvjeda, a ne krivim ni zvečarku”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.