JIM je prvi pametni dekanter viskija na svijetu, a za kojeg je glas posudio Fred Noe

Ako mogu Amazon i Google sa svojim Echo i Home pametnim zvučnicima, onda, istim tim stopama može i JIM, Beamov pametni dekanter.

Jim, pametni dekanter viskija koji se aktivira glasovnom naredbom “Hey Jim” ili “Jim” natočit će vam čaši viskija dok će vas uz to zabavljati Fred Noe, master distiller iz Jim Beama.

Upitate li ga pitanje “Kako je najbolje piti viski” odgovorit će vam “Kako god želite.” A na pitanje kakvo je vrijeme ima spreman idealni odgovor “Nemam pojma kako je vrijeme, ali znam da je savršeno za uživanje u burbonu.”

Uz to Jim će vas upoznavati s raznim zanimljivostima i ljepotama Kentuckyja. Dok Amazon ima svoj pametni zvučnik Echo koji će vas obasipati raznim informacija, ali i pomoći oko kupovine, Google ima svoj Home, također kao zgodan pristup mnogim informacijama. Jim nije baš neki izvor informacija, a jedino čime će vas zasipati jest burbon. Nama sasvim dovoljno da izbaci spomenutu dvojicu pametnih zvučnika iz daljnjeg natjecanja.

Nadamo se stoga daljnjem razvoju pametnih dekantera u Jim Beamu, ali i šire, i ono što je pomalo logično i vjerojatno uskoro dostupno je Mila i njezin ljupki glas. Ako ne prije, ona za četiri godine.

JIM se planira na tržištu pojaviti negdje oko 15. prosinca, koštati će nekih 35 dolara.

https://youtu.be/F_Vk5iloGrw