Jagermeister: Lovački čaj s Jegerom za tmurne jesenske dane

jagermeister

Kao što Jagermeister nije bilo kakvo piće, tako ni Hunter’s tea ili Lovački čaj nije bilo kakav čaj. Za one koji do sada možda nisu kušali ovo piće, Jagermeister je biljni liker, sličan našem Pelinkovcu. Gorkog je okusa, pa ga ili volite, ili ne. Proizvodi se u Wolfenbüttelu, u Njemačkoj, od čak 56 različitih biljaka. Recept je naravno tajan, u toj mjeri da na vrećama, u kojima se skladišti sirovi biljni materijal, ne pišu imena biljaka, već isključivo šifre. Jagermeister se proizvodi već dugih 78 godina i izvozi u preko 90 zemalja svijeta. Obzirom da je ovo jedini proizvod koji ova tvrtka proizvodi, raširenost Jagermeistera u svijetu smatra se velikim uspjehom. No, dosta o činjenicama, krenimo s pripremom Lovačkog čaja.

jagermeister

Priprema Lovačkog čaja

Lovački čaj pije se hladan i zapravo, vrsta je koktela čiji je glavni sastojak Jagermeister. Za pripremu vam je potreban šejker, menzura, cjediljka i čajna žlica.

Sastojci su slijedeći:

  • 50 ml Jagermeister likera
  • 25 ml svježeg limunovog soka
  • 25 ml crnog čaja
  • 12,5 ml javorovog sirupa
  • 1 čajna žlica marmelade od naranče
  • narančina kora za ukras
  • led

U čašu stavite led. Sve sastojke stavite u šejker i miješajte nekoliko minuta. Nakon toga, dva puta procijedite, natočite u čašu i ukrasite narančinom korom. Živjeli!:-)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInBuffer this pagePin on PinterestDigg thisShare on RedditShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page