BARBERSHOP VOKALNA HARMONIJA Gospodo, danas obilježavamo Barbershop Quartet dan

Budimo iskreni, idilična je ovo vokalna poslastica koja bi više nego legla dok čekamo svog omiljenog brijača, barbera da riješi svu tu klijentelu koja je ispred vas (naravno ako ikada dođete na red).

Stoga, danas, 11. travnja godišnje je obilježavanje Barbershop Quarteta čiji nastanak datira još iz 1938. godine kada je osnovano društvo Barbershop Harmony Society, a koje već 78 godina njeguje ovaj stil odnosno barbershop glazbeni žanr diljem SAD-a, ali i diljem svijeta.

Kvartet se sastoji od 4 pjevačice ili pjevača – vokalist, bass, tenor i bariton. Iako kvarteti mogu biti muški ili ženski u pravilu se, zbog održavanje vokalne harmonije, ne miješaju.

Barbershop glazbeni žanr još nazivaju i vokalna harmonija, a nastao je 30-tih godina 20. stoljeća te se održava na životu još dan danas, a poslušajte i zašto (a bez obzira nalazili se u brijačnici ili ne).

Ukoliko kvartet čine četiri dame onda se takava kvartet obično naziva Sweet Adelines Quartet, a zvuči ovako:

Barnershop musika njeguje se danas i kroz mnogoljudnije zborove, od samih kvarteta poput ovog simboličnog naziva Ambassadors of Harmony (Ambasadori harmonije).

Harmonično u svakom slučaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.