MICROSOFT je najavio novi Surface Hub 2, digitalnu bijelu ploču za futuristički ured

Nova konferencijska bijela (prezentacijska) ploča sljedeće generacije poznatu je pod nazivom Surface Hub 2, a nasljednik je to originalne ploče Surface Hub iz 2016. godine.

Zaslon nove ploče je dijagonale 50,5-inčna, osjetljiv je na dodir, dolazi s tankim rubovima, 4K rezolucijom te 3:2 omjerom slike. Ovaj prilično veliki uređaj sada se može zakretati u portretni položaj, time dodatno povećavajući svestranost i omogućavajući korisnicima najbolju orijentaciju ekrana, a prilagođenog njihovom sadržaja.

Microsoft je svoju suradnju na Surface Hubu 2.0 proširio i na tvrtku za proizvodnju namještaja Steelcase kako bi proizveli posebni stalak odnosno zidne nosače.

Sama je ploča zamišljena i proizvedena da bude lagana i fleksibilna tako da je uposlenici mogu bez prevelike muke i truda prenositi i premještati kroz cijeli ured te prilagođavati potrebama sastanka, odnosno prezentacija.

Jedna od značajnijih karakteristika je mogućnost postavljanja četiri zaslona zajedno što pak omogućuje korisnicima prikaz različitih sadržaja na svakom od ekrana, ali isto tako može koristiti kao ukupno četverostruko povećanje površine za prikaz jednog sadržaja.

Surface Hub 2 će se temeljiti na modificiranoj verziji sustava Windows 10.

Značajka dinamične kolaboracije omogućit će da više ljudi istovremeno koriste Surface Hubu 2 te će se prijavljivati na uređaj pomoću ugrađenog čitač otisaka prstiju.

Uz to, širokopojasni mikrofon i 4K kamera implementirani na sami zaslon omogućit će korisnicima obavljanje videopoziva u portretnom, ali i landscape načinu rada.

Iako tvrtka nije otkrila tehničke specifikacije za novi Surface Hub 2, kao ni datum izlaska te cijenu, jedino što nam je u ovom poznato je da će se u prodaji naći negdje tijekom 2019. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.