Iako najjaču kavu na svijetu možete kupiti online, postavlja se pitanje da li je sigurna po vaše zdravlje

Kava, taj crni čarobni napitak odličan je motivator, buster energije i ponekad nešto što mnogi jedva čekaju nakon jutarnjeg dizanja iz kreveta. No, ta ista šalica crne kave može biti i tihi ubojica (ok možda malo pretjerujem, ili ne).

Uglavnom nije svaka šalica crne kave tihi ubojica ili nešto što može imati posljedica na vaše zdravlje, ali Black Insomnia bi komotno mogla ljude poput mene koji svakih nekoliko godina proživljavaju epizode artimije i tahikardije (nepravilnog i ubrzanog rada srca) strpati u najmanju ruku u bolnicu na “usporavanje”.

Black Insomnia je trenutno najjača kava na svijetu, a za što njezin vlasnik Sean Kristafor ima i službeni dokaz. Naime, prosječna šalica njegove kave sadrži 702 miligrama kofeina, dok je gornja granica dozvoljene dnevne količine kofeina za odraslu osobu s razlogom postavljena na 400 miligrama. Dakle, šalica ovalve kave skoro je pa dupla dnevna doza.

Kava je inače finog slatkastog orašastog okusa, spada u robusta kave, a svoju potentnost kofeinom dobiva posebnim metodama prženja.

Kava je to koja je namijenjena samo osobama koje imaju visoku toleranciju na kofein, a njezino konzumiranje treba uzeti s priličnom dozom opreza.

Kod normalnih, zdravih odraslih osoba reakcija organizama na, možemo čak i nazvati predoziranje ovakvom i sličnim kofeinom potentnim kavama, manifestira se kroz povećani, odnosno abnormalan puls te senzaciju odnosno osjećanje snažnog i ubrzanog udaranja srca u prsnom košu. Upravo je to senzacija koja se osjeća pri epizodi tahikardije, a ako se javi i aritmija onda su ti otkucaji skroz nepravilni.

Spomenimo još neke od nuspojava predoziranja kofeinom a koje mogu biti u obliku glavobolja te tresavica (drhtavica) popračene povećanim otkucajima srca.

U slučaju tih simptoma istog trenutka treba prestati s konzumacijom kave i pričekati povratak u normalu. Dok čekate tu normalu potrebno je duboko i smireno disati, a kažu da pomaže i joga.

Stoga, ipak razmislite slijedeći puta prije konzumiranja Crne nesanice, a ako pak i jeste kofeinski frieak, onda je vrlo vjerojatno ovo kava za vas. Za nas ostale tu će uvijek biti fantastično ukusna i neobična hladno kuhana kava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.