10 stvari koje svaki kavoljub treba imati za pripremu kave

kave

Kavoljupci evo nečega i za vas! Ako ste jedna od onih osoba koje ne funkcioniraju prije prve jutarnje, ako vam je ispijanje kave više od svakodnevnog rituala, ne oklijevajte isprobati različite načine pripreme ovog napitka. Originalno, uzgoj kave potječe s afričkog kontinenta, te se s vremenom raširio po ostatku planete, većinom u ekvatorijalnom području. Priprema se od prženih zrnaca, a glavne vrste su arabika i robusta. Robusta ima veću količinu kofeina, jeftinija je zamjena za arabiku, no zbog gorko-kiselkastog okusa miješa se s određenom dozom arabike.

Naziv kava proizašao je iz naziva etiopijske pokrajine u kojoj su najviše pripremali ovaj napitak, odakle ovo zrno izvorno potječe. Danas je najveći proizvođač kave u svijetu Brazil, a od kada je kava “otkrivena”, nastao je i priličan broj različitih načina pripreme, te recepata s kavom. Najpoznatiji načini pripreme kave su turska kava, na našim prostorima još uvijek najčešći način, zatim espresso, bijela kava, caffe latte, irish coffe, cappuccino i još mnoge druge “ccino” varijante. Želite li isprobati različite načine pripremanja kave, evo nekoliko sitnica koje će vam dobro doći.

Kicking Horse kava u zrnu

Kicking Horse pržena je kava u zrnu porijeklom iz Indonezije i Južne Afrike. Organski uzgojena s košer certifikatom krasi ju slatka, lagano po dimu, smiona aroma. Dolazi u pakiranju od jedan kilogram.

KUPI KICKING HORSE

 

Peruanski dragulj Lavanta Coffe

Lavanta Coffe, vrsta je arabike i pravi je dragulj peruanskih najboljih vrsta kava. Peruanska zelena kava dolazi, također, u pakiranju od jednog kilograma i nije pržena, što će pravim kavoljupcima pružiti dodatnu vrijednost u pripremi kave. Zamislite miris pržene kave koji se širi po kuhinji!

KUPI LAVANTA COFFE

 

Tko ne bi skuhao Melittu

Melitta je obogaćena okusom Crème Brûlée slastice od lješnjaka. Slatki karamel i bogata aroma vanilije nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ova sto postotna arabika dolazi u punom zrnu, u pakiranju od 25 dekagrama.

KUPI MELITTU

 

Bodum kuhalo za kavu s trajnim filterom

Kava iz kuhala ne mora nužno biti manje kvalitetna od one pripremljene na neki drugi način ako imate dobro kuhalo. Tajna ovog kuhala je u trajnom, mrežastom filteru na kojem se, za razliku od papirnatih filtera, eterična ulja kave ne zadržavaju. Osim što ćete zadržati prirodnu aromu kave i uštedjeti na filterima, kuhalo je i perivo u perilici.

KUPI BODUM

 

Krups mlinac za kavu

Da, dobro ste pročitali – mlinac! Naše bake su to radile redovito. Ujutro nas je češće budilo zujanje mlinca za kavu, nego budilica. Ukoliko ste se već odlučili za, recimo, peruansku Lavante kavu koju ćete sami ispržiti, čisti grijeh bi bio da ju sami i ne sameljete. Krups nudi kapacitet za mljevenje količine kave za čak davanaest šalica. Pomoću motora od 200 wata melje brzinom od gotovo deset dekagrama u tri sekunde. A ni ne izgleda loše.

KUPI KRUPS

 

Presto kuhalo za kavu

Elegantnog dizajna, od nehrđajučeg čelika kuha dvije do dvanaest šalica kave i drži ju toplom duže vrijeme. Tradicionalnog izgleda s kljunom, sadrži i lampicu koja će vas upozoriti na vrijeme za ispijanje kave.

KUPI PRESTO

 

Mr. Coffee aparat za espresso i cappuccino

S One Touch panelom ovaj aparat može istovremeno skuhati do dvije šalice toplog napitka. Automatski pjeni mlijeko, a spremnik se može jednostavno odvojiti i čistiti. Prikladan je za šalice svih visina, a isporuka uključuje i filtere, mjernu žlicu, te recepte za pripremu različitih vrsta kave.

KUPI MR. COFFEE

 

SterlingPro French Coffee Press

Skuhat će vam cijelu jednu litru kave najboljeg okusa! Izrađen je od izdržljivog i otpornog na toplinu stakla, a mrežica na dnu spriječit će pojavu i najmanjeg zrnca kave u vašoj šalici. Prikladan je i za kuhanje čaja.

KUPI STERLINGPRO

 

InGwest termos šalica

Ako baš ne možete drukčije nego ponijeti šalicu kave sa sobom, učinite to onda na najelegantniji i ‘stylish’ način. Zapremine 400 mililitara, od nehrđajučeg čelika, obložena bambusovim drvetom, s drškom i termos poklopcem, ova termos šalica prikladan je i za hladna pića.

KUPI INGWEST

 

Angels’ Cup Coffee

Želite li nekom kavoljupcu pokloniti originalni poklon, ‘Anđeoska šalica’ je savršen izbor. Paket sadrži manja pakiranja četiri različite vrste kave, od slabije do jače prženih, koje su prikladne za kuhanje u različitim aparatima.

KUPI ANĐEOSKU ŠALICU