HEUER 01 Majstor urar Shalen Gokoolparsadh nam otkriva tajne ovog pouzdanog mehanizma

Majstor urar Shalen Gokoolparsadh odlučio je s nama podijeliti jedan sitni detalj sa TAG Heuerovog Heuer 01 mehanizma.

Iako nas internet svako malo iznenadi nekim krasnim videom rastavljanja mehanizama za pokretanje ručnih satova, moramo priznati da skoro u svakome od njih i uživamo. Isto smo tako uživali i s Heuer 01.

Shalen je majstor urar u TAG Heueru uglavnom zadužen za Heuer 01 mehanizam za pokretanje njihovih poznatih satova. Pouzdani je to mehanizam zbog čega nas je zapravo i majstor urar Shalen Gokoolparsadh poveo na ovo krasno putovanje mikro svijetom Heuer 01 mehanizma.

Putovanje kreće samim otvaranjem kućišta, pa krečemo preko rotora s istraživanjem kronografa. Dolazimo i do oscilirajućeg zupčanika iza kojeg se otkrivaju tajne Incabloca

Uglavnom, ljubitelje ovih fantastičnih malih naprava čeka uzbudljivih 7 minuta.

Heuer 01 mehanizam za pokretanja ručnog sata

Sami Heuer 01 mehanizam baziran ja na kalibru 1887 koji pak je baziran na SSI TC78 (Seiko Instruments Inc.) platformi koja je prvi puta proizvedena i patentirana još 1997. godine.

Marc Walti, gospodin zadužen za proizvodnju u TAG Heueru kaže:

Mehanizam zadržava iste dimenzije i značajke sadašnjeg Heuer 01 mehanizma, a kao što su 50 sati rezervne energije, funkcije kronografa, oscilirajući mehanizam i tako dalje, samo je estetski sve to redizajnirano i dovedeno do mnogo boljeg rasporeda i sukladno tome kvalitetnijeg proizvoda.

Pogledajmo za kraj, gospodo, kako TAG Heuer sat pokretan ovim mehanizmom izgleda na ruci:

https://www.instagram.com/p/BbXmIRqnF9H

https://www.instagram.com/p/BbwNimWBNvW