Zenith i Land Rover slave novi Velar ovim odličnim El Primero ručnim satom

Zenith i Land Rover opet slave. Slave Velar i slave El Primero. Ovo je već Zenithova druga suradnja s proizvođačem automobila Land Roverom. Ovaj puta proizveli su tako ručni sat kojim obilježavaju svojevrsni debi nove serije terenaca iz Land Rovera po nazivom Velar, a koji je četvrti model Land Roverove linije vozila.

Ovaj Zenithov sat pokreće El Primero 400 B automatski mehanizam s opcijom kronografa te 50 sati rezerve energije za pokretanje. Brojčanik sata napravljen je u sivoj brušenoj nijansi s bakrenim naglaskom, a sve je to savršeno zapakirano u aluminijsko kućište radijusa 42 milimetra.

Što se razmještaja kronografskih funkcija tiče tu je centralna jedinica za prikaz vremena, na pozicija 3 sata nalazi se 30 minutni brojač, prikaz datuma je na 6 sati, do je na 9 sati brojač od 60 sekundi. Na obodu kućišta iznad brojčanika nalazi se i tahimetar.

Otpornost na vodu ide do pritiska od 10 atmosfera.

Od ostalih detalja spomenimo anti refleksivno safirno staklo na prednjoj, ali i na zadnjoj strani te crni perforirani gumeni remen u kombinaciji s perforiranom telećom kožom s trostrukom preklopnom kopčom od, naravno, titana.