PA TO JE SUPER Proizvođač satova REC pretvara stare olupine vozila u savršene ručne satove

Tvrtka REC jedna je doista posebnih tvrtaka koja se bavi proizvodnjom ručnih satova, a koja ćemo s vremenom posvetiti malo više pažnje. Naime, za razliku o već poznatih i renomiranih proizvođača satova, u REC realiziraju ideju koja će mnogim starim olupinama dati novi život. Njihovi satovi se proizvode iz dijelova vozila, odnosno automobila, koji su dali svoje živote i čije stanje je nepopravljivo, dakle u pravom smislu riječi olupina.

Serija satova P-51 je tako nastala iz dijelova olupina Mustanga serije P-51 iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, a koja je inspirirana avionom lovcem P51 Mustang fighter koji je vladao nebom za vrijeme drugog svjetskog rata.

Ova serija satova doista se ima čime pohvaliti. Od najsitnijih detalja kao što je oznaka i broj motora vozila iz kojeg su uzeti dijelovi, pa sve do E-F pokazivača goriva koji prikazuje stanje rezervne energije Miyota 9130 automatskog pokretača ovog sata.

Pokazivač sata pak je doista savršena replika Mustangovog brzinomjera, dok je finalni premaz baziran na lagano oksidiranom sloju rodija, što daje svojevrsnu jedinstvenost svakog primjerka sata.

Kod kupnje sata, dobivate i njegovu, nazovimo je, osobnu iskaznicu, koja sadrži QR kod kojeg skenirate mobitelom ili tabletom te vam prikaže sve informacije o vašem satu kao i one o vozilu iz kojeg je izrađen.