Deset odličnih TIMEX ručnih satova koje si svatko može priuštiti

Tko kaže da dobar ručni sat mora koštati cijelo malo bogatstvo? Iako su ti satovi česti predmet kolekcije i svojevrsnoga dokazivanja statusa u društvu, neki satovi mogu koštati svega par desetaka dolara, a opet sasvim solidno služiti svrsi, bez obzira bila ona pokazivanje vremena ili kao svojevrsni modni dodatak ležernom stilu.

Timex posluje još od 1854 godine kada je krenuo kao tvrtka znana kao Waterbury Clock Company u gradiću Waterbury u saveznoj državi Connecticut. Do godine 1895. pokrenuli se seriju satova naziva Yankee Pocket Watch koji su bili dostupni po cijeni od jednog dolara, a njihov prvi ambasador odnosno promotor je bio Mark Twain i to 1901. godine.

Godine 1914. pak su svoje džepne satove prilagodili nošenju na rukama tako da postoji određena tradicija i legitimitet koji traje punih 160 godina koji Timex satove stavlja u kategoriju pouzdanih, a opet modno prihvatljivih satova koji vam neće isprazniti novčanik.

U nastavku pogledajte deset prihvatljivih Timex satova koje bi kao poštivatelj kulture i tradicije ručnih satova trebali imati.

Timex X Red Wing

Nastao kao kolaboracija Timexa i modnog dizajnera iz New Yorka Todd Snydera. Dolazi sa Red Wing kožnim remenom i nabavljiv je po cijeni od 138 do 158 dolara.

Timex X Red Wing

Timex Mod Watch

Još jedna suradnja Timexa i Todd Snydera. Kvarcni pokretač unutar kućišta promjera 40mm sa odličnim sivim NATO remenom. Cijena sata oko 138 dolara.

Timex Mod Watch

Timex Weekender

Kućište promjera 38 milimetara, minimalistički i čisti dizajn. Cijena sata oko 36 dolara.

Timex Weekender

Timex Weekender Chrono

Kućište promjera 40 milimetara, nešto veći od mlađeg brata Weekendera, a možete ga imati po cijeni od 48 dolara.

 Timex Weekedner Chrono

Timex Weekender Fairfield

Minimalistički i čist dizajn u pravom smisli te riječi. Cijena oko 62 dolara.

Timex Weekedner Fairfield

Timex Originals Camper

Pomalo klasični militaristički dizajn koji se drži još svojih izvornih korijena iz 1918. godine. Cijena oko 29 dolara.

Timex Originals Camper

Timex Highland Street

Dio je Elevated Classics kolekcije.Kožni remen i crni nehrđajući čelik. Cijena oko 30 dolara.

Timex Highland Street

Timex Expedition Scout

Kućište promjera 43 milimetara, a namijenjen za malo grublju igru. Također ima brojčanik za prikaz 12 i 24 satnog vremena. Cijena oko 30 dolara.

Timex Expedition Scout

Timex Expedition Scout Chrono

Za 63 dolara dobivate Expedition Scout nadograđen chronograph funkcijama.

Timex Expedition Scout Chrono

Waterbury

Šećer na kraju. Kolekcija je napravljena kao svojevrsni homage za proslavu 160 godine poslovanja tvrtke. Waterbury možete dobiti po cijeni od 56 dolara, dok je chronograph inačica dostupna za 99 dolara.

Waterbury