Double Tourbillon 30° Technique – uz vrtoglavu preciznost i transparentnost ide i vrtoglava cijena

Proizvođač luksuznih ručnih satova Greubel Forsey nedavno je ljubiteljima ručnih satova otkrio svoj novi Double Tourbillon 30° Technique ručni sat, točnije, luksuzni ručni sat koji se nalazi u potpuno prozirnom kućištu izrađenom od jednog povećeg kristala safira. U ovom potpuno tansparentnom ručnom satu niti jedan dio nije izrađen iz metala, osim igle za navijanje.

Ovo gore spomenuto može značiti samo dvije stvari. Prva je da će svaki ljubitelj ovakvih satova moći u potpunosti vidjeti njegovu arhitekturu i način na koji radi, a druga stvar je da će taj sat biti vrtoglavo skup. Na kraju krajeva ovaj sat i je vrtoglavo skup.

Double Tourbillon 30° ne koristi baterije već se navija ručni s time da ima do 120 sati rezerve energije. Također ima dva tourbillon zaprečna mehanizma (tourbillon escapement) i to jedan u drugome. Vanjski mehanizam završi punu rotaciju svakih 5 minuta, dok se unutarnji rotira svakih 60 sekundi. Ovaj mehanizam je ekstremno točan i pouzdan te je osvojio 915 od ukupno 1000 mogućih bodova na Međunarodnom natjecanju u kronometriji (International Chronometry Competition). Ujedno je ovo i rekord.

Spomenimo još samo i cijenu jednog ovakvog sata, a ona iznosi 1,275 milijuna dolara. Isti je u potpunosti irađen ručno te je planiramo u slijedećih 3 godine proizvesti svega 8 primjeraka sata. Stoga, ako i imate milijun i frtalj dolara viška vrlo je vjerojatno da je svih 8 primjeraka rezervirano.