Gospodo, volontirate li s vremena na vrijeme?

Ili se sve, ipak, vrti oko love?

Hrvatska volontira ove će se godine održati od 22. do 27. svibnja, sedmu godinu za redom.

U svjetlu aktualnih događaja, a vođeni izrekom nepoznatog autora koji kaže: “Volontiranje je demokracija na djelu. Na izborima obično biraš jedanput godišnje, a volontirajući svaki dan biraš zajednicu u kakvoj želiš živjeti”, ovogodišnjom manifestacijom Hrvatska volontira posebno želimo povećati svijest građana o važnosti njihove uloge u zajednici te promovirati vrijednosti i doprinos koje volontiranje ima na razvoj demokracije i aktivnog građanstva.

Nastavno na prošlu godinu i ovogodišnjom manifestacijom želimo povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva.

Specifičnost ovogodišnje manifestacije jest i dodatna sinergija koju Hrvatska volontira ostvaruje s manifestacijom Dani otvorenih vrata udruga u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH te festivalom Gledaj (u)druge, kako bi se građani dodatno informirali o radu udruga, važnosti njihova postojanja te dobrobitima koje stvaraju u svojim zajednicama.

U manifestaciju Hrvatska volontira uključit će se i Volonterski ured Međimurja kao član Hrvatske mreže volonterskih centara kao i lokalni organizatori volontiranja koji svake godine organiziraju volonterske aktivnosti.

Za dodatne informacije o manifestaciji pogledajte sljedeće poveznice: Hrvatska mreža volonterskih centara, izvještaj Hrvatska volontira 2016. te film o manifestaciji.

Za detaljne informacije javite se kontakt osobi:
Margareta Mihalic, margareta.mihalic@act-grupa.hr, 091 390 0474.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.