Gospodo uključite se i vi na humanitarno putovanje s Hrvojem Jurićem od Londona do Istanbula

Svojom donacijom odnosno podrškom na Indiegogo kampanji ne pomažete Hrvoju da prođe humanitarnu dionicu od Londona do Istanbula već sudjelujete u prikupljanju prijeko potrebnih sredstava za egzistencijalno ugrožene obitelji koje su izgubile jednog člana obitelji.

Gubitkom člana obitelji nažalost izgubile su i prihode za egzistenciju, a svojom ćete donacijom pomoći upravo tim obitelji da mogu što dostojanstvenije živjeti i preživjeti.

Humanitaran projekt „Zajedno možemo“ je biciklističko putovanje od Londona do Istanbula s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć egzistencijalno ugroženim obiteljima. Kroz 30 dana, koliko traje cijelo putovanje, biciklirat ću svakodnevno između 100 i 140 kilometara dnevno, osim dionice kroz Alpe (između 60 i 90 km). Upravo zbog takvog načina bicikliranja ovaj projekt može se svrstati u „ultra maratonsku“ kategoriju, gdje ću morati jako dobro balansirati fizičku i mentalnu snagu.

Prvotna ideja bila je pomoći nekoliko egzistencijalno ugroženih obitelji, točnije udovica koje su nedavno ostale bez svojih muževa, ali i ikakvog primanja u obitelji. Zbog vrlo lošeg zakona o pravu na mirovinu (točnije obiteljsku mirovinu) velik dio tih obitelji provede nekoliko godina čekajući na rješenje obiteljske mirovine s vrlo malim, a u početku i nikakvim primanjima.

S obzirom da je poprilično nezgodno donirati novac direktno obiteljima, odlučio sam da od prikupljenog novca kupimo što više namirnica koje su svakodnevno potrebne i doniramo ih upravo tim obiteljima. Od brašna, soli, ulja, pa sve do potrepština za kupaonicu, pranje odjeće i slično. Okvirno, s 2000,00 kn uspjeli bismo pokriti potrepštine za jednu obitelj.

Tako je cilj kampanje narastao na 30 000,00 kn, tako da bismo mogli pomoći 15 obitelji. Ukoliko se prikupi više novca pomoći ćemo više obitelji.

Na ovaj način svaka donirana kuna biti će iskorištena, a po završetku putovanja (30 dana) završit će i ova kampanja.

Nakon povratka doma novac će biti uplaćen na račun udruge „Hrvatski avanturistički klub“, sa sjedištem u Splitu, čiji je predsjednim Željan Rakela i osoba koja je već godinama na putopisnoj sceni, ali što je u ovom slučaju još bitnije, aktivno se bavi humanitarnim radom.

Ono na čemu sam prilikom pokretanja ovog projekta inzistirao je da sve bude u potpunosti transparentno. Nakon što kupimo potrebne namirnice i podijelimo ih na području cijele Hrvatske svi računi će biti javno objavljeni na društvenim mrežama.

Ovo nije još jedna akcija s kojom će netko podebljati svoj račun. Ovo radim iz razloga jer sam se prije nekoliko godina našao u istom problemu kao i obitelji kojima pomažemo. Bilo je trenutaka kada sam morao ostaviti sve iza sebe i uhvatiti prvi mogući posao na kojem sam mogao zaraditi nešto novca kako bih platio režije. Radio sam na građevini, dostavljao brzu hranu. Pisao sam za druge.  U stari Passat sam skupljao željezo i vozio ga na otkupne stanice. To su stvari koje ljudi ne vide kada prate moja putovanja, ali to je sad manje bitno.