Ovako izgledaju najluksuzniji auti na svijetu!

Svi volimo luksuz, volimo da nam je lijepo, udobno i da dobijemo ono najbolje što možemo. Kada je riječ o automobilima, mnogi posežu za luksuzom koji mami poglede i pokazuje određeni društveni status, odnosno prestiž kojeg si rijetko tko može priuštiti.

No, luksuzni automobili nisu samo određeni izgledom, lakoćom vožnje i udobnošću, bitna je i opsežna tehnologija i profinjenost, a sve se više pažnje pridaje i kvaliteti.

Među najpoznatijim proizvođačima luksuznih automobila su, naravno, oni koji su kvalificirani kao kvalitetni i elegantni, a koji točno modeli su proglašeni najluksuznijima u 2019. godini, otkrijte u nastavku.

Mercedes S klasa

Vodeće mjesto na ljestvici luksuznih automobila zauzeo je Mercedes S klase koji se može opisati kao definicija „luksuza“. Često na meti plagijatora, ova ekskluzivna klasa namijenjena je svima koji drže do ugleda i statusa u društvu, a osim brojnih značajki koje čine ovaj automobil izvrsnim, kvaliteta i dugotrajnost čine ovaj brend sinonimom za luksuz i omogućavaju mu da čvrsto drži prvu poziciju na tronu najpoželjnijih automobila dok konkurencija, uza sve napore, još nije otkrila idealnu formulu.

BMW serija 7

BMW serije 7 nastoji dokazati da veliki luksuzni automobili mogu biti jednako udobni za vožnju kao i manji automobili. Dosad se vjerovalo da ima smisla „smanjivati“ prostor oko vozača, kako bi se on osjećao okretnim i imao dojam da je u mnogo manjem automobilu. Ipak, zabava koja se pruža za upravljačem velikih luksuznih automobila ne mora biti nauštrb udobnosti. S jasnim ciljem pomicanja Mercedes S klase s prijestolja luksuznih automobila, najnovija BMW serija 7 ima nevjerojatno udobnu vožnju i lijepo uređenu, taktilnu unutrašnjost koja je u skladu s najmodernijom tehnologijom.

Audi A8

Audi A8 zanemaruje podcijenjenost, stvarajući luksuzne modele koji se jedva razlikuju od ostalih modela, osim po veličini. To je zapravo formula uspjeha Audijevog identiteta da čak i jeftiniji modeli mogu nalikovati na A8 i dijeliti njegovu fantastičnu kvalitetu. Za svoj vodeći model Audi je odabrao najbolje karakteristike, uz miran, lijepo građen i dvostruko ostakljen interijer s kontrolom temperature sjedala, na raspolaganju dobijete sportsko rukovanje ili glatkoću pokreta, ovisno o tome kako ste raspoloženi.

Range Rover SUV

Range Rover je stekao svoj ugled zahvaljujući bogatim i utjecajnim osobama koje su ga vozile pa su tako brendirale i vozilo. Riječ je o članova britanske kraljevske obitelji koji imaju veliki utjecaj na stanovnike Velike Britanije, ali i na ostatak svijeta. Njegova privlačnost dobila je veliki polet dolaskom verzije s dodatnim prostorom za noge, koji povećava udobnost, uz mnogo veći fokus na luksuz. Standardna ​​stražnja sjedala zamjenjuju dvije samostalne stolice s funkcijom masaže i naslonom za noge, a zbog filtera vanjske buke ovaj model je izvrstan za odmor, čak i unutar samog automobila.

Jaguar XJ

Današnji Jaguar XJ daleko je od staromodnog i krupnog britanskog automobila iz prošlosti. Najnoviji model vrhunski izgleda iznutra i izvana pa nijedan putnik ne bi mogao poželjeti finije oblikovan interijer, niti više tehnologije koja bi mu omogućila bolje putovanje, a sam vozač je počašćen vrhunskim, odgovarajućim motorom i šasijom koja je u skladu s Jaguarovom dugogodišnjom reputacijom sportskog automobila. Upravo zato ga obožavaju brojni svjetski političari.

Lexus LS

Najnoviji Lexus LS iznimno je velik, privlačno izgleda i opremljen je vrhunskom tehnologijom, ali gubi u odnosu na svoje europske suparnike kada je u pitanju privlačenje kupaca. Razlog tome je što, unatoč masažnim sjedalima i najnovijim sustavima sigurnosti i zabave, još uvijek ima problema s ukočenim i tvrdim upravljanjem, a zaostaje i po pitanju vučne snage.

Porsche Panamera

Stari Porsche Panamera bio je kompetentan i brz automobil, ali je imao pomalo neobičan izgled koji je neke kupce odbijao. Međutim, najnovija verzija je privlačna i elegantna, a u odnosu na prethodne modele ima poboljšane performanse i ekonomičnost. Nove Porsche Panamera modele odlikuje preciznost upravljanja, iznimna snaga i čvrstoća upravljača koja ujedno poveća sigurnost, a uz modele poput Panamera Turbo ići ćete brže od 99% ostalih automobila na cesti.

Maserati Quattroporte

Maserati Quattroporte je upravo ono što očekujete kada vidite da se tvrtka poznata po izgradnji sportskih automobila svjetske klase okrenula dizajniranju luksuznih modela. Za Quattroporte je sve povezano s performansama pa svatko tko ima dovoljno sreće da se provoza u njemu, čak i na stražnjem sjedalu, dijelit će fantastično iskustvo s vozačem i imat će osjećaj kao ga baš on vozi. Ono što mu nedostaje su prostranost i udobnost, ali fina talijanska koža i vrhunski motor pružaju brzinu i zvuk po kojima je Maserati oduvijek poznat i koji ga čine iznimno luksuznim automobilom.

Rolls-Royce SUV

Prije nekoliko godina bilo je nezamislivo pričati o SUV modelima ovog poznatog britanskog brenda. No, kako to obično biva, konkurencija je postala prevelika pa je Rolls-Royce morao krenuti u korak s vremenom. Rezultat je vrlo impresivno vozilo koje se može pohvaliti tipičnim Rolls-Royce luksuzom, kao i vrlo značajnim terenskim sposobnostima. SUV modeli sadrže motor s dvostrukim turbopunjačem, ali prednost daju udobnosti i praktičnosti nad izravnom brzinom, što ga čini još privlačnijim za sve ljubitelje avanturizma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.