Gospodo, kako se riješiti pivskog trbuha i to bez previše nepoželjnih intervencija u vašu uhodanu dnevnu rutinu

Naravno, ako ste jedan od onih ljubitelja piva koji uopće razmišlja o tome.

Teško da ćemo vas nagovoriti da se riješite večernjeg piva u dobrom društvu i da umjesto toga pohodite te se znojite u teretani. Gospodo previše vas poštujemo, a i sami sebe, da bi uopće to tražili od vas.

No, svakako bi mogli malo porazmisliti o skidanju pivskog trbuha. Barem privremeno, onako baš poput bradonja koji se s vremena na vrijeme obriju čisto da koža vidi malo dnevnog svijetla. Tako je i s ovim, čisto da se vidite kako izgledate bez trbuščića, koji je u posljednje vrijeme poželjna roba među damama.

Uglavnom gospodo, stvari su obrnuto proporcionalne što znači da zdušnom i redovitom eliminacijom six-pack piva ipak nećete postići onaj trbušni six-pack ili kako ga još zovu trbušne pločice. Bit će potrebne određene i redovite radnje usmjerene više prema fizičkoj aktivnosti. No, obećajemo vam da ćete i dalje moći uživati u pivu, a ona masovna pohođenja teretana ipak vam neće biti na agendi.

Smanjite unos i potrošnju pive

Kako pivski trbuh nastaje upravo zbog povećanja konzumacije i unosa pive sasvim je logičan zaključak da smanjenjem unosa pive u organizam utječemo i na smanjenje pivskog trbuha. Oni hrabriji mogu u potpunosti eliminirati pivo ili ga popiti povremeno kad se ukaže prilika, no većini je muškaraca, a željnih pločica, sasvim dovoljna količina od jedne pive tjedno. Ako pak vam je problem stati nakon jedne pive, savjetujemo da nakon prve popijete veliku čašu vodu. Prvo organizam će biti hidratiziran, što je poželjno te će voda pospješivati sami metabolizam, a drugo zbog vode ćete se osjećati sitije i neće baš biti mjesta, ali ni potrebe za još jednim pivom.

Zamijenite ugljikohidrate s proteinima

U suštini pivo je manje više jedna poveća doza ugljikohidrata, a dobro znamo što znanost govori o tome i kako to naš organizam procesuira ugljikohidrate. Ukratko, pretvara ih u masna tkiva, a dokaz tome je upravo pivski trbuh. Naravno, nije samo pivo krivo što unosimo ugljikohidrate, tu su bijeli kruh, razni šećeri, ponajviše umjetni šećeri koji se nalaze skoro pa u svim modernim namirnicama.

Osmislite rutinu za vježbanje cijelog tijela

Dakle, nije dovoljno baciti se na pod, odraditi 200 sklekova i zadovoljno trljati ruke. Kao prvo svaka vam čast ako možete odraditi 200 sklekova, drugo, vrlo je vjerojatno da ćete si brzo zeznuti kičmu i treće, neće nestati pivskog trbuha. Ono što je bitno, gospodo, je da pažljivo posložite koncept treninga i da prilikom treninga radite s cijelim tijelom. Vaš je cilj, odnosno zadatak ukupna izgradnja mišićne mase tijela. Recimo da su čučnjevi znatno pametniji izbor od sklekova, uz to radite i trbušnjake te se držite uglavnom kvalitetnog kardio režima.

Jedite redovito i zdravo

Naravno, nije samo pivo krivac za vaš pivski trbuh. Uz ovaj napitak veliku ulogu u tome imaju i vaše prilično loše prehrambene navike. Prvo da riješimo jednu stvar, dijeta nije izgladnjivanje, dijeta nije smanjenje ili uopće ne unošenje hrane u organizam. Naprotiv dijeta je način prehrane i upravo na tome trebate poraditi. Dakle jedite više obroka kroz dan, ali neka ti obroci budu manji i kvalitetniji. U suštini pobrinite se da imate kvalitetan nutritivan doručak, te da ne jedete obilno navečer, čak pokušajte da vam zadnji obrok bude u 18 sati. Ubacite osnove matematike u svakodnevni život, jednostavno zbrajajte unesene te oduzimajte potrošene kalorije i na kraju dana neka ta brojka bude što bliža nuli, odnosno potrošite sve što pojedete.

Pronađite izgovore za gibanje i kretanje

Vrlo je vjerojatno da na radno mjesto, u ured, putujete vozilom. Jeste li razmišljali o hodanju? O biciklu? Živite na višekatnici, zaboravite na dizalo, koristite stepenice i pretvarajte svakodnevicu u svojevrsnu rekreaciju. Ne samo da će se topiti masne naslage u vašem pivskom trbuhu već ćete ponovno graditi kondiciju. Uglavnom sve što možete odvaliti pješice ili biciklom, učinite to.

Vježbajte čak i kada ste u mirovanju

To što morate odsjediti veći dio radnog dana nije izgovor za nevježbanje. Kad već sjedite, kad već buljite u taj Gmail, podignite noge s poda i radite lagane trbušnjake, vježbajte one dijelove tijela koje možete. svako malo se dignite sa stolca i prošećite, rastegnite te ako vam radna sredina dozvoljava, odradite svako malo neke jednominutne vježbice.

Apstinirajte od pive

Kad ste se već odlučili za skidanje pivskog trbuha odredite si neki vremenski rok, recimo dva tjedna u kojim nećete popiti ni jedno pivo. Neka to bude startna pozicija vaših zdravih navika. Naime, nakon dva tjedna ćete primijetiti pozitivne posljedice i lagani nestanak trbuha te ćete kasnije, a zbog apstinencije puno lakše realizirati prvu stavku ovog članka – smanjenje unosa pive – jer želja za pivom će vam se prilično smanjiti.

Vodite dnevnik i redovito pratite rezultate

Možete biti moderni gospodin te nabaviti neki gadget ili aplikaciju kojom ćete mjeriti vaše fizičke karakteristike, od težine, otkucaja srca, broja koraka ili pak jednostavno kao i većina nas redovito pratite promjene dobrom starom vagom i procjenom samoga sebe u ogledalu vaše kupaonice.

I tako gospodo, godina se već dobrano zahuktala, a ljeto i plaže samo što nisu. Ovim malo adaptiranim dnevnim navikama do ljeta ne samo da ćete se riješiti ili barem većim dijelom smanjiti pivski trbuh već će se polako početi nadzirati i pločice. A o zdravstvenim, društvenim i psihičkim prednostima zdravog tijela da i ne govorimo.