Gospodo, konačno i vi možete postati vlasnikom 1966 Mustang Shelby GT350 ikone

Vozilo za kojim će se okretati i sami Carroll Shelby.

A dobro znamo da sve što je potpisao Carroll Shelby danas vrijedi više od suhog zlata, pardon više od hrpe Bitcoina. Jednostavno Mustang iz 60 tih godina ima ono nešto što ga čini vječnom ikonom. I to je to.

Uglavnom imali smo dosad dva uobičajena načina da se domognete svojeg potencijalnog Shelbyja. Jedna je da posjećujete razne aukcijske kuće gdje bi se nudila spomenuta vozila, ali računajte da uz vas postoji još mnogo strastvenih zaljubljenika u ovo vozila koji doista ne pitaju za cijenu.

Drugi pak je način bio da se uputite u bespuća SAD i tražite i stare oronule Shelbyje koje onda restaurirate u vozna stanja. Isto tako jedan zahvat koji vas može koštati malog bogatstva,

No, postoji i teći način, a nudi nama ga tvrtka Revology i košta vas svega 200 000 dolara. Izgleda vam puno, ali svi koji znaju tko i što je Shelby ne pitaju za cijenu, osim toga gornja dva spomenuta načina koštat će vas puno više.

Uglavnom za spomenutu cijenu dobivamo potpuno novi Mustang GT 350 Shelby 1966 koji u potpunosti liči i odgovara originalu samo što je izrađen i opremljen potpuno novim i modernih hardverom.

To pak znači da ispod haube i školjke koja je identična Shelbyju iz 1966. godine, a što će vam potvrditi i originalna licenca koju izdaje tvrtka Ford, dobivate moderni Ford 5.0L Ti-VCT “Coyote” DOHC V8 motor s 435 konjskih snaga uparen s Tremec T-56 šestostupanjskim mjenjačem. Naravno postoji i inačica s automatskim mjenjačem, ali, gospodo, molimo vas lijepo, tko je to vidio!?

Uglavnom, za prilično solidnu cijenu možete imati svoj auto snova koji će uvelike posramiti sve one nadobudne i nedozrele dečkiće u raznim mercedesima i BMW-ima.

Ako pak 1966 Mustang Shelby GT350 nije baš najbolji za vas naručiti možete i 1966 Mustang GT Convertible, 1966 Mustang GT 2+2 Fastback, 1967 Shelby GT350, 1967 Shelby GT500, 1968 Mustang GT 2+2 Fastback, 1968 Mustang GT 2+2 Fastback / Cobra Jet.