Gospodo, kako do savršene, zdrave i krasne brade

Svaka je brada, savršena brada.

Gospodo, recept za krasnu, zdravu i bujnu bradu doista postoji. Postoji ta tajna uspjeha savršene brade, a koju smo vam već u nekoliko navrata otkrili i kroz ove članke. Ponovit ćemo je i ovog mjeseca jer je studeni mjesec kada se mnogi koji inače ne nose brkove i brade, odlučuju na puštanje brade.

Razlozi za puštanje brade mogu biti svakojaki. Možda je netko baš u studenom odlučio krenuti s bradom. Nekome je zahladilo tijekom zime pa se snašao s dodatnim pokrivalom za lice, a nekome je ovo mjesec kada barem na ovakav način mogu djelovati humanitarno kroz razne akcije.

Stoga, kako do savršene brade?

Prije svega ponovimo još jednom naš stav – svaka brada je savršena brada i to je polazna točka bilo kakvih daljnjih rasprava s naše strane.

Hranom do savršene brade

Ovo je toliko logično i prirodno da se uopće ne može nazvati nekim savjetom. Hrana je ono što direktno unosimo u naš organizam. Ako unosimo zdravu i raznovrsnu hranu, a kako nam je i evolucijski namijenjeno, naš će organizam biti zdrav. Ista je stvar i s bradom, jer vidi čuda, brada je dio našeg organizma i njezin je rast u direktnoj ovisnosti s onime što jedemo.

Osim što se moramo hraniti zdravo, a ne samo iz ovih dlakavih razloga, preporučuje se unos namirnica s više biotina.

Što je biotin?

Biotin je još poznati kao vitamin H i dio je B kompleks vitamina koji pomažu organizmu da pretvara hranu u određenu energiju.

B vitamini općenito, a posebno biotin, pomažu organizmu održavanju zdrave brade, ali i noktiju, očiju, kože, jetra i živčanog sustava.

Dakle, mogli bi reći da je unos biotina iznimno bitan bez obzira puštate li bradu ili ne. Biotin kao takav je bio poznat još u drevnoj Grčkoj odakle je u dobio naziv “biotos”  a što znači život, hranjivost.

Namirnice bogate biotinom:

  • žumanjak jajeta
  • razne iznutrice (jetra, bubreg)
  • orašasti plodovi, kao što su bademi, kikiriki, orasi
  • soja i ostalih mahunarki
  • cjelovite žitarice, ali i žitarice u cijelosti
  • karfiol
  • banana
  • gljive

Svakodnevno vježbanje i fizičke aktivnosti

Brada simbolizira muškost, a da bi ona uspješno odradila svoju funkciju na vašem licu, ostatak tijela se treba ponašati kao muško. Drugim riječima dignite malo te prirodne nivoe testosterona jer oni direktno utječu na rast brade.

Nema nikakvih zaobilaznih načina. Pokrenite se gospodo, ne samo zbog brade, već zdravlja općenito.

Brinite se o bradi

Pri tome mislimo na brigu po pitanju njege, hidratacije i općenitog održavanja brade zdravom i krasnom. Bez obzira u kojem se mjesecu rasta brade nalazili i koji su vam naposljetku ciljevi puštanja brade njoj je potrebno redovito u najmanju ruku nanošenje ulja i balzama za bradu.

Dakle nikad nije rano, pa ni onaj prvi dan kada su dlačice vaše buduće brade tek krenule izbijati iz kože i mnogima su još uvijek nevidljive. Već tog jutra počastite lice i bradu nekim dobrim i prirodnim uljem za bradu (u ovoj fazi nema potrebe nanositi balzam).

Prirodna i kvalitetna ulja će dati licu i bradi ono što najviše trebaju, a to je dodatni vitamin B, dodatne hranjive tvari, ali i hidratacija kože koja će sljedećih nekoliko tjedana, a kad se dlačice brade probijaju van, biti prilično pod stresom.

Na kraju gospodo ne opterećujte se drugim brada, ne opterećujte se vremenom. Svaka je brada jedinstvena i savršena na svoj način. Isto tako brzina rasta brade ovisi prije svega o vašoj genetici, a savjeti koje donosimo kroz ovakve tekstove samo mogu pomoći da brada raste i zrači svojim punim potencijalom.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.